ISO 18787, Foodstuffs - Determination of water activity
TC 34/SC 15 N 2111, Coffee Sensorial Analysis
ISOTC34 SC10 N1621, Animal feeding stuffs- Terminology
ISOTC34SC17 N385, Guidelines for saffron
ISO 21983, Guidelines for harvesting, transportation, separation the stigma, drying and storage of saffron before packing
ISO 15213-1, Microbiology of the food chain — Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. — Part 1: Enumeration of sulfite-reducing Clostridium spp. by colony-count technique
ISO 15213-2, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 2: Enumeration of Clostridium perfringens by colony-count technique
ISO 15213-3, Microbiology of the food chain — Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. — Part 3: Detection of Clostridium perfringens
ISO 4833-1:2013/Amd 1, Clarification of scope
ISO 4833-2:2013/Amd 1, Clarification of scope
CEN/TC 275 N 1747, Foodstuffs — Minimum performance requirements for quantitative gluten measurement by ELISA
EN 17547, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Bestämning av vitamin A-, E- och D-innehåll - Metod med användning av fastfas-extraktionsrening och högpresterande vätskekromatografi
ISO 22942-1, Foodstuffs - Molecular biomarker analysis - Nucleic acid Isothermal nucleic acid amplification based methods - Part 1: General Requirements
ISO 23035, Natural Antimicrobials -Vocabulary
ISO 23036-1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 1: UV-pressmetod
ISO 23036-2, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 2: Artificiell matsmältningsmetod
, Foodstuffs — DNA barcoding of fish and fish products using defined mitochondrial cytochrome b and cytochrome c oxidase I gene segments
, Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis Determination of Carotenoids in animal compound feed and premïxtures by Reverse Phase High Performance Liquid Chromatography — UV detection (RPHPLCUV)
EN ISO 16140-3, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metodvalidering - Del 3: Protokoll för verifiering av referensmetoder och validerade alternativa metoder i ett enda laboratorium (ISO/FDIS 16140-3:2020)
, Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis Determination of inorganic arsenic in animal feed by anionexchange HPLCICPMS
, Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis Determination of the radionuclides Iodine131, Caesium134 and Caesium137 in feed
, Determination of Carotenoids in animal compound feed and premixtures by Reverse Phase High Performance Liquid Chromatography - UV detection (RP-HPLC-UV)
EN , Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis Determination of pentachlorophenol (PCP) in feed materials and compound feed by LCMS/MS
EN 15784, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Isolering och kvantifiering av presumtiv Bacillus spp.
EN 15786, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Isolering och kvantifiering av Pediococcus spp.
EN 15787, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Isolering och kvantifiering av Lactobacillus spp.
EN 15788, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Isolering och kvantifiering av Enterococcus (E. faecium) spp.
EN 15789, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Isolering och kvantifiering av probiotiska jäststammar (Saccharomyces cerevisiae)
EN , Call to participate in the project M523-1 on the method for determination of pentachlorophenol in feed materials and compound feed by LC-MS/MS
ISO 20836, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Polymeraskedjereaktion (PCR) för detektering av livsmedelsburna patogener - Prestandatester för termiska cykler
EN 17517, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Bestämning av mättade kolväten med mineralolja (MOSH) och aromatiska kolväten med mineralolja (MOAH) genom online-HPLC-GC-FID-analys
ISO 23418, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Sekvensering av hela genomet för typindelning och genomisk karakterisering av livsmedelsburna bakterier - Allmänna krav och vägledning
ISO 7301, Ris - Specifikationer
NWI on PFGE typing of probiotic strains, Animal feeding stuffs - PFGE typing of Lactobacilli, Pediococci, Enterococci and Bacilli in animal feeds - Consolidated protocol
ISO/TR 23304, Livsmedelsprodukter - Vägledning om hur man uttrycker vitaminer och deras innehåll av vitaminer
ISO 16050, Livsmedel - Bestämning av aflatoxin B1 och det totala innehållet av aflatoxiner B1, B2, G1 och G2 i spannmål, nötter och härledda produkter - Högprestanda vätskekromatografisk metod
ISO 5530-1, Vetemjöl - Fysiska egenskaper hos degar - Del 1: Bestämning av vattenabsorption och reologiska egenskaper med hjälp av en farinograf
ISO 5530-2, Vetemjöl - Fysiska egenskaper hos degar - Del 2: Bestämning av reologiska egenskaper med hjälp av en extensograf
ISO 6540, Maize — Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains)
EN 17504, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Bestämning av gossypol i bomullsfrö och utfodringsmaterial genom LC-MS/MS
, Animal feeding stuffs - Methods of sampling and analysis - Determination of pyrrolizidine alkaloids in animal feeding stuff by LC-MS/MS - Complementary element
, Animal feeding stuffs: Determination of glucosinolates - Feed - LC-MS/MS
ISO 6888-1, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 1: Metod som bygger på Baird-Parker agarmedium
ISO 6888-2, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 2: Metod som bygger på agarsubstrat som innehåller fibronogen från kaninplasma
ISO 6888-3, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 3: Detektion och MPN-teknik för låga antal
EN ISO 20836, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Polymeraskedjereaktion (PCR) för detektering av livsmedelsburna patogener - Prestandatester för termiska cykler
EN ISO 23418, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Sekvensering av hela genomet för typindelning och genomisk karakterisering av livsmedelsburna bakterier - Allmänna krav och vägledning (ISO/DIS 23418:2020)
ISO 2171, Spannmål, baljväxter och biprodukter - Bestämning av askutbyte genom förbränning
ISO 23637, Spannmål - Bestämning av kadmiuminnehåll genom grafitugns atomabsorptionsspektrometri med utspädd salpetersyraxtraktion
EN 13708, Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande kristallint socker - ESR-spektroskopi
ISO 23662, Definitioner och tekniska kriterier för mat och matingredienser som passar vegetarianer eller veganer samt för märkning och påståenden
ISO 23722, Meat and meat products — Basic terminology
ISO 13496, Meat and meat products — Detection and determination of colouring agents
EN 1787, Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande cellulosa - ESR-spektroskopi
ISO 23781, Operating procedures of pig slaughtering
ISO 13493, Meat and meat products — Determination of chloramphenicol content — Reference method
ISO 23774, Meat and meat products - Detection and determination of colouring agents
ISO 23776, Meat and meat products — Determination of total phosphorous content
ISO 23777, Meat and meat products - Determination of L-(+)-glutamic acid content - Reference method
EN , Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande kristallint socker - ESR - spektroskopi
EN ISO 15213-1, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 1: Enumeration of sulfite-reducing Clostridium spp. by colony-count technique
EN ISO 15213-2, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 2: Enumeration of Clostridium perfringens by colony-count technique
EN ISO 15213-3, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the detection and enumeration of Clostridium spp. - Part 3: Detection of Clostridium perfringens
EN ISO 23036-1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 1: UV-pressmetod
EN ISO 23036-2, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 2: Artificiell matsmältningsmetod
ISO 23854, Fermented meat products — Specification
ISO 23855, Frozen surimi — Specification
ISO 23719, Spannmål och spannmålsprodukter - Bestämning av 16 mykotoxiner genom ultrahög prestanda vätskekromatografi och tandemmasspektrometrimetod (UHPLC-MS/MS)
ISO 5984, Djurfoder - Bestämning av råaska
EN ISO 2171, Spannmål, baljväxter och biprodukter - Bestämning av askutbyte genom förbränning (ISO/DIS 2171:2020)
EN 17203, Livsmedel - Bestämning av citrinin i livsmedel genom HPLC-MS/MS
, Nanoteknik- Riktlinjer för karakterisering av nanoobjekt-innehållande tillsatser i livsmedelsprodukter
EN ISO 11746, Ris - Bestämning av biometriska kännetecken hos kärnor
ISO 22003-2, Food safety management systems — Requirements for bodies providing audit and certification of food safety management systems — Part 2: Requirements for bodies providing audits of food safety management system elements in conjunction with safe food product/process certification
ISO 24364, Management standard for royal jelly production
ISO 24382, Bee pollen - Specifications
ISO 24381, Bee propolis — Specifications
ISO/TR 29263, Cereals and cereal products — Sampling studies
ISO 24583, Quantitative nuclear magnetic resonance spectroscopy — Purity determination of organic compounds used for foods and food products — General requirements
CEN/TS 17329-1, Livsmedel - Allmänna riktlinjer för validering av kvalitativa realtids-PCR-metoder - Del 1: Validering inom ett laboratorium
EN 16923, Livsmedelsanalyser - Bestämning av T-2-toxin och HT-2-toxin i spannmål och spannmålsbaserade livsmedel avsedda för spädbarn och småbarn genom SPE-upprening och HPLC-MS/MS
EN ISO 6888-1, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 1: Metod som bygger på Baird-Parker agarmedium
EN ISO 6888-2, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 2: Metod som bygger på agarsubstrat som innehåller fibronogen från kaninplasma
EN ISO 6888-3, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för räkning av koagulas-positiva stafylokocker (Staphylococcus aureus och andra arter) - Del 3: Detektion och MPN-teknik för låga antal
EN 17425, Livsmedel - Bestämning av ergotalkaloider i spannmål och spannmålsprodukter efter dSPE-rening och LC-MS/MS
ISO 20976-2, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Riktlinjer för challengetester av livsmedel och foderprodukter - Del 2: Challengetester för att studera inaktiveringspotential och kinetiska parametrar
ISO 7218, Microbiology of the food chain — General requirements and guidance for microbiological examinations
CEN/TS , Livsmedel - Bestämning av bekämpningsmedelsrester genom extraktion med etylacetat med GC- och LCMS/MS (SweEt)
ISO 22003-1, Food safety management systems — Requirements for bodies providing audit and certification of food safety management systems — Part 1: Requirements for bodies providing audit and certification of food safety management systems
ISO 4214, Determination of amino acids in infant formula and other dairy products
EN 17462, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Bestämning av radionukliderna Jod-131, Cesium-134 och Cesium-137 i foder
ISO 10272-1:2017/Amd 1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Detektion och kvantifiering av Campylobacter spp. - Del 1: Detektionsmetod - Tillägg 1
EN ISO 10272-1:2017/A1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Detektion och kvantifiering av Campylobacter spp. - Del 1: Detektionsmetod - Tillägg 1
EN ISO 10272-2:2017/A1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Detektion och kvantifiering av Campylobacter spp. - Del 2: Kvantifiering - Tillägg 1
ISO 10272-2:2017/Amd 1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Detektion och kvantifiering av Campylobacter spp. - Del 2: Kvantifiering - Tillägg 1
EN ISO 4833-1:2013/A1, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the enumeration of microorganisms - Part 1: Colony count at 30 degrees C by the pour plate technique - Amendment 1: Clarification of scope (ISO 4833-1:2013/DAM 1:2020)
EN ISO 4833-2:2013/A1, Microbiology of the food chain - Horizontal method for the enumeration of microorganisms - Part 2: Colony count at 30 degrees C by the surface plating technique - Amendment 1: Clarification of scope (ISO 4833-2:2013/DAM 1:2020)
ISO 20631, Infant formula and adult nutritionals — Determination of total folates content by trienzyme extraction and ultra performance liquid chromatography tandem mass spectrometry (UPLC-MS/MS)
ISO 30024, Djurfoder - Bestämning av fytasaktivitet
EN ISO 6540, Maize - Determination of moisture content (on milled grains and on whole grains) (ISO/FDIS 6540:2020)
EN 15634-3, Livsmedel - Detektion av livsmedelsallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 3: Hasselnöt (Corylus avellana) - Kvalitativ detektion av en specifik DNA-sekvens i choklad genom realtids-PCR
EN 15634-5, Livsmedel - Detektion av livsmedelsallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 5: Senap (Sinapis alba) och soja (Glycine max) - Kvalitativ detektion av en specifik DNA-sekvens i kokta korvar genom realtids-PCR
EN 15634-4, Livsmedel - Detektion av livsmedelsallergener med molekylärbiologiska metoder - Del 4: Jordnöt (Arachis hypogaea) - Kvalitativ detektion av en specifik DNA-sekvens i choklad genom realtids-PCR
ISO 15216-1:2017/Amd 1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för bestämning av hepatit A virus och norovirus i livsmedel med realtids RT-PCR - Del 1: Metod för kvantifiering - Tillägg 1
EN ISO 15216-1:2017/A1, Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för bestämning av hepatit A virus och norovirus i livsmedel med realtids RT-PCR - Del 1: Metod för kvantifiering - Tillägg 1
EN , Livsmedel - Multimetod för bestämning av aflatoxiner, deoxynivalenol, fumonisiner, ochratoxin A, T-2-toxin, HT-2-toxin och zearalenon genom LC-MS/MS
CEN ISO/TR 29263, Cereals and cereal products — Sampling studies
ISO 34019, Food security — Guidance for emergency or crisis situation
ISO 9648, Sorghum — Determination of tannin content
EN ISO 5530-1, Vetemjöl - Fysiska egenskaper hos degar - Del 1: Bestämning av vattenabsorption och reologiska egenskaper med hjälp av en farinograf
EN ISO 5530-2, Vetemjöl - Fysiska egenskaper hos degar - Del 2: Bestämning av reologiska egenskaper med hjälp av en extensograf
ISO 4134, Meat and meat products — Determination of L-(+)-glutamic acid content — Reference method
ISO/TS 6579-4, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för detektion, räkning och serotypning av Salmonella - Del 4: Identifiering av monofasisk Salmonella Typhimurium (1,4, [5], 12: i :-) genom polymeras kedjereaktion (PCR)
EN 17521, Livsmedel - Bestämning av Alternaria-toxiner i tomat, vete och solrosfrön genom SPE-sanering och HPLC-MS/MS
CEN ISO/TS 6579-4, Mikrobiologi i livsmedel och djurfoder - Horisontell metod för detektion, räkning och serotypning av Salmonella - Del 4: Identifiering av monofasisk Salmonella Typhimurium (1,4, [5], 12: i :-) genom polymeras kedjereaktion
EN 17550, Djurfoder: Metoder för provtagning och analys - Bestämning av karotenoider i djurfoderblandningar och förblandningar med vätskekromatografi med UV-detektion (HPLC-UV)
ISO 22174, Microbiology of food and animal feeding stuffs - Polymerase chain reaction (PCR) for the detection of food-borne pathogens - General requirements and definitions
EN ISO 22174, Microbiology of food and animal feeding stuffs - Polymerase chain reaction (PCR) for the detection of food-borne pathogens - General requirements and definitions
ISO 6019, Test methods for effective substances quantitative analysis in fresh or low-degree processed food produce — General requirements and definitions
C16/2020 - Adoption of NWI "Fish barcoding", Fish barcoding
, Barcoding of bivalve
, Mammalia and poutry
ISO 6290, Honey bee supplementary feed -protein supplements- specifications