Standard Svensk standard · SS-EN 14176:2017

Livsmedel - Bestämning av domorinsyra i råa musslor och skaldjur samt kokta musslor med RP-HPLC och användande av UV-detektion

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 14176:2017

Livsmedel - Bestämning av domorinsyra i råa musslor och skaldjur samt kokta musslor med RP-HPLC och användande av UV-detektion
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 755 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 755 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 208 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This European Standard specifies methods for the quantitative determination of domoic acid in raw bivalve molluscs and finfish as well as in cooked mussels. The limit of detection is about 10 ng/ml to 80 ng/ml (0,05 mg/kg to 0,4 mg/kg), depending on the UV detector sensitivity. The limit of quantification for DA by these methods is at least 2,7 mg/kg. Method A has been validated for the determination of DA in different raw matrices such as mussels, clams, scallops and anchovies, spiked and/or naturally contaminated at levels ranging from 2,7 mg/kg to 85,1 mg/kg. Method B has been validated for the determination of DA at levels ranging from 5 mg/kg to 12,9 mg/kg in cooked blue mussels.
For further information on validation data, see Clause 8 and Annex A.
Laboratory experience has shown that this standard can also be applied to other shellfish species, however, no complete validation study according to ISO 5725 has been carried out so far.

Ämnesområden

Fisk och fiskprodukter (67.120.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 14176:2017

Livsmedel - Bestämning av domorinsyra i råa musslor och skaldjur samt kokta musslor med RP-HPLC och användande av UV-detektion
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 755 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 755 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 208 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs - Determination of domoic acid in raw shellfish, raw finfish and cooked mussels by RP-HPLC using UV detection

Artikelnummer: STD-8024618

Utgåva: 2

Fastställd: 2017-01-23

Antal sidor: 28

Ersätter: SS-EN 14176:2004