Logga in

Fakta och organisation

SIS är en ideell förening som driver och samordnar standardisering i Sverige. SIS är medlem och representerar Sverige i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och den globala organisationen ISO. Det betyder att när du är med i SIS är du även med och driver utvecklingen internationellt inom ditt område.

Vad står SIS för?

SIS har alltid haft samma förkortning, men genom historien har den stått för olika saker. Från början betydde förkortningen Svenska Industrins Standardiseringskommission, men 1931 antog man nya stadgar och bytte namn till Sveriges Standardiseringskommission. 1977 blev det Standardiseringen i Sverige och nu heter vi SIS, Swedish Standards Institute.

Affärsidé

SIS projektleder kunder som vill utveckla och påverka standarder. Vi säljer också standarder, utbildningar och rådgivning.

Kunder

SIS drygt 11 000 kunder är ett tvärsnitt av Sverige. Det är myndigheter, börsföretag, små och medelstora företag, kommuner, landsting och organisationer.

Medlemmar

Vi har drygt 1300 företag, myndigheter och organisationer som medlemmar.

Medarbetare

SIS har drygt 170 medarbetare som tillsammans har breda kunskaper inom teknik, ekonomi, språk, diplomati och förhandlingsmetoder samt har personliga egenskaper så som social kompetens och förståelse för andra kulturer. Något som bidrar till framgångsrika internationella samarbeten.

Omsättning

SIS omsatte 281 miljoner kronor år 2017.


Kontakt

Vi har öppet måndag till fredag 08:00-17:00

08 555 520 00
info@sis.se

Solnavägen 1E / Torsplan, 113 65 Stockholm

SIS årsredovisning 2017

Magasinet S

Om nya idéer, affärsutveckling och samhällsnytta.

Höst 2017 numret av Magasinet S har tema smarta städer. Där möter du människorna bakom idéerna. De gör det möjligt för världens städer att växa smart och hållbart.