Vi erbjuder

Vi erbjuder dig att bli del av en verksamhet där Sveriges och världens främsta experter samlas för att skapa standarder. Läs mer här om vad vi som arbetsgivare erbjuder dig.

Socialt ansvarstagande och hållbarhet

På SIS arbetar vi med att ta fram standarder för ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle. Standarder är globalt accepterad best practice som ger stöd och skapar möjligheter för organisationer och hela samhällen att skapa en hållbar verksamhet. Vi tycker det är viktigt att leva som vi lär och arbetar därför aktivt med, och är certifierade mot, standarder för miljö, arbetsmiljö och kvalitet. Läs mer om hur vi lever som vi lär här.  

Internationell miljö

SIS är medlem i och representerar Sverige i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och den globala organisationen ISO. Det betyder att SIS tillsammans med deltagande experter är med och driver utvecklingen av europeiska och internationella standarder. I vår konferensanläggning möts experter från olika branscher från hela världen. För dig som arbetar med standardisering på SIS betyder det stor tillgång till internationella nätverk och kontakter. Eftersom vi värnar om miljön satsar vi på bra teknisk utrustning för att kunna ha digitala möten och minska antalet resor. 

Kompetensutveckling

SIS är en kunskapsorganisation som bidrar till samhällsutvecklingen och då är det också självklart och nödvändigt att våra medarbetare får chans att utveckla sin kompetens regelbundet. Vi arbetar kontinuerligt med att kartlägga kompetens och kompetensbehov.

Vår arbetsplats

Vi sitter i trevliga lokaler vid Torsplan i Hagastaden i Stockholm. Det är en ny stadsdel som är ett unikt projekt där samhälle, universitet och näringsliv har gått samman för att skapa ett område för forskning och vetenskap som förbättrar människors hälsa och liv.

Den naturliga samlingsplatsen på vårt kontor är vår trevliga bistro där många av oss äter lunch tillsammans. Har du ingen lunch med dig kan du köpa den i vår matkyl. I bistron finns också kaffe och frukt.

Great Place to Work

SIS är certifierad enligt Great Place to Work. Certifieringen grundar sig på Great Place to Work internationella standard för utvärdering av arbetsplatser. Att vara certifierad är ett synligt bevis på att organisationen uppfattas som en bra arbetsplats och att de anställda upplever en mycket hög grad av trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap inom organisationen.

Kollektivavtal

SIS är medlem i Almega Tjänsteförbunden och följer kollektivavtalet Utveckling & Tjänster för tjänstemän.

Det innebär att du som anställd får både tjänstepension och ett antal försäkringar. Försäkringarna är ett komplement till det som du har rätt till enligt lag. De ger extra ersättning vid till exempel sjukdom eller om du skulle  skada dig på jobbet. 

ITP-planen (tilläggspension för tjänstemän) omfattar ålderspension och sjukpension. Är du född 1979 eller senare omfattas du av ITP1 och om du är födda 1978 eller tidigare omfattas du av ITP2.

SIS avsätter också pengar för flexpension. Det ger ett extra tillskott till den kollektivavtalade tjänstepensionen och möjlighet att gå ner i arbetstid från 62 års ålder.

Är du föräldraledig när du har arbetat hos oss i minst ett år får du föräldraledighetstillägg i upp till 6 månader.

Tid för arbete & ledighet

Hos SIS har du 37,5 timmars arbetsvecka i form av förtroendearbetstid. Det innebär frihet att bestämma över hur arbetstiden förläggs utifrån verksamhetens behov och dina arbetsuppgifter.

Du har 30 dagars semester per år med sammanfallande intjänande- och semesterår.

Utöver semester har du 6 extra lediga dagar per år, vi kallar dem SIS-dagar. Dessa dagar är ett flexibelt alternativ till halvdagar vid storhelger. Du kan ta ut som hel eller halv dag i samråd med närmaste chef.

Förmåner

Som anställd hos SIS omfattas du av vårt förmånspaket. För att göra det enkelt att utnyttja och välja förmåner använder vi förmånsportalen Benify, som vi hos oss kallar Benny. Det är en portal med ett brett erbjudande av förmåner. Där kan du till exempel beställa ett lunchförmånskort för subventionerad lunch via Edenred eller friskvårdsaktiviteter för ditt friskvårdsbidrag som är 5.000 kr per år. Vi är stolta över att en mycket stor andel av medarbetarna hos oss använder sitt friskvårdsbidrag.  

I Benny hittar du även andra typer av förmåner till rabatterade priser, till exempel för kollektivtrafik och biobiljetter. Kostnaden för dessa förmåner dras från din nettolön. Dessutom finns det många andra förmåner som du betalar via direktfaktura, men till ett rabatterat pris. 

Vill du ha rådgivning inom pension, kontaktar du Benifys Lifeplan, som ger dig oberoende pensionsråd. 

Är du i behov av bildskärmsglasögon kontaktar du en optiker via Benny.


Besök oss

Vi har kontor på Torsplan i Stockholm

Adress:
Solnavägen 1 E / Torsplan
113 65 Stockholm