Standard Svensk standard · SS-EN 17424:2020

Livsmedel - Bestämning av aflatoxiner i andra kryddor än paprika efter IAC-rening och HPLC-FLD med postkolonn derivatisering

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17424:2020

Livsmedel - Bestämning av aflatoxiner i andra kryddor än paprika efter IAC-rening och HPLC-FLD med postkolonn derivatisering
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 995 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 995 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 592 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document describes a procedure for the determination of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins (sum of B1, B2, G1 and G2) in spices for which EU maximum levels are established, other than paprika, by high performance liquid chromatography (HPLC) with post-column derivatization (PCD) and fluorescence detection (FLD) after immunoaffinity column (IAC) clean-up.
The method is applicable to the spices capsicum (excluding paprika), pepper, nutmeg, ginger, turmeric and mixtures thereof.
The method has been validated for aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins in a range of test samples that comprised: ginger, pepper, nutmeg, chilli, turmeric as individual spices and mixed pepper + chilli + nutmeg (90 + 5 + 5, m + m + m), mixed spice+ginger (6 + 4, m + m) mixed spice, mixed turmeric+ginger (2 + 8, m + m).
The validation was carried out over the following concentration ranges: aflatoxin B1 = 1 µg/kg to 16 µg/kg and total aflatoxins = 2,46 µg/kg to 36,1 µg/kg.

Ämnesområden

Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17424:2020

Livsmedel - Bestämning av aflatoxiner i andra kryddor än paprika efter IAC-rening och HPLC-FLD med postkolonn derivatisering
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 995 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 995 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 592 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs - Determination of aflatoxins in spices other than paprika by IAC clean-up and HPLC-FLD with post-column derivatization

Artikelnummer: STD-80025957

Utgåva: 1

Fastställd: 2020-11-17

Antal sidor: 36