Standard Svensk standard · SS-EN 17203:2021

Livsmedel - Bestämning av citrinin i livsmedel genom HPLC-MS/MS

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17203:2021

Livsmedel - Bestämning av citrinin i livsmedel genom HPLC-MS/MS
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS).
This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3 000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg.
Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.

Ämnesområden

Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 17203:2021

Livsmedel - Bestämning av citrinin i livsmedel genom HPLC-MS/MS
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs - Determination of citrinin in food by HPLC-MS/MS

Artikelnummer: STD-80029075

Utgåva: 2

Fastställd: 2021-05-10

Antal sidor: 28

Ersätter: SS-EN 17203:2019