Standard Svensk standard · SS-EN 1787:2022

Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande cellulosa - ESR-spektroskopi

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1787:2022

Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande cellulosa - ESR-spektroskopi
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document specifies a method for the detection of foodstuff containing cellulose which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the foodstuff, see [1] to [13].
Interlaboratory studies have been successfully carried out with pistachio nut shells, [14] to [18], paprika powder [19] and [20] and fresh strawberries [21]. However, it has been shown that chemical bleaching of nuts in shells can lead to comparable signals. For further information, see Clause 8 on limitations.

Ämnesområden

Livsmedelstekniska processer (67.020) Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1787:2022

Livsmedel - Analys av bestrålade livsmedel innehållande cellulosa - ESR-spektroskopi
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuff - Detection of irradiated foodstuff containing cellulose by ESR spectroscopy

Artikelnummer: STD-80034656

Utgåva: 3

Fastställd: 2022-04-12

Antal sidor: 24

Ersätter: SS-EN 1787