Mjukglassmaskiner - Prestanda och utvärdering av energiförbrukning
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 16764:2016
Mjukglassmaskiner - Prestanda och utvärdering av energiförbrukning
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European Standard specifies requirements and test conditions of soft ice cream machines for processing ice cream and similar frozen desserts. It defines machines performance characteristics and energy consumption, measured under specified conditions and test methods, using a reference test mix. This European Standard applies to the following types of soft ice cream machines: commercial ice cream, soft serve and shake freezers, which freeze and dispense frozen product (e.g. dairy, yogurt), included are conventional operation and pasteurization phase. The equipment may include separate refrigeration systems for the frozen product and fresh mix and may be either air-cooled or water-cooled. The soft ice cream machines are evaluated for the following performance: — maximum energy input rate, or maximum current draw, — production capacity, — overrun,— initial freeze-down energy consumption and duration, — production energy consumption, — idle energy consumption, — stand-by energy consumption, — pasteurization energy consumption (if applicable).
Mjukglassmaskiner - Prestanda och utvärdering av energiförbrukning
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang