Standard Svensk standard · SS-EN 13390+A1:2010

Livsmedelsmaskiner - Pajformningsmaskiner - Säkerhets- och hygienkrav

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 13390+A1:2010

Livsmedelsmaskiner - Pajformningsmaskiner - Säkerhets- och hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 285 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 285 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 2 056 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This standard specifies safety and hygienic design requirements for the manufacture of machines used for the production of pies, tarts, pasties, en croute products and other similar items where the pastry cases are formed by the closing under pressure of one or more forming heads.
The standard applies to the following
three basic types of machine:
? machines where operators hands enter hazard zone 1 (see !4.2") at each cycle;
? machines which are loaded outside hazard zone 1;
? automatic machines.
Figure 1, 2 and 3 illustrate examples of these.
Automatic loading devices are not covered by this standard.
This standard applies to electrically, pneumatically and hydraulically powered machines. Manually operated
machines are excluded from the scope of this standard

Ämnesområden

Livsmedelsmaskiner (14.240) Anläggningar och utrustning för livsmedelsindustrin (67.260)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 13390+A1:2010

Livsmedelsmaskiner - Pajformningsmaskiner - Säkerhets- och hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 285 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 285 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 2 056 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedels- och förpackningsmaskiner, SIS/TK 244

Internationell titel: Food processing machinery - Pie and tart machines - Safety and hygiene requirements

Artikelnummer: STD-72218

Utgåva: 1

Fastställd: 2010-01-25

Antal sidor: 56

Ersätter: SS-EN 13390