Snabbkurs i innovationsledning – processen som lyfter organisationer och Sverige

Välkommen på ett interaktivt intressentmöte med standardiseringskommittén SIS/TK 532 Innovationsledning hos SIS måndag 4 december. Där kommer du få inblick i de pågående och kommande arbeten och projekt, samt nationella insatser för att ta fram en certifieringsordning för ISO 56001 och hur din verksamhet kan vara med och därigenom stärka sin konkurrenskraft.

Inom kort kommer svenska verksamheter få möjligheten att stärka sin konkurrenskraft, genom att certifiera sig mot den internationella ledningssystemstandarden för innovationsledning – ISO 56001. Tillsammans med relevanta aktörer kommer SIS kommitté för innovationsledning (SIS/TK 532) arbeta med att ta fram en certifieringsordning som ska möjliggöra ackreditering på den svenska marknaden. I samband med intressentmötet presenteras även de kommande internationella arbeten som syftar till att ta fram kompetensramverk för yrket Innovationsledare. Ta chansen att lära dig hur du och din organisation kan vara med och påverka alla pågående och kommande arbeten!

Måndagen den 4 december har du chans att stärka dina kunskaper om innovationsprocesser och innovationsledare, en ny roll på stark frammarsch som ibland kallats för ”nutida hjältar som kommer att rädda världen”. Du kommer även träffa några av aktörer som utgör kommittén (f.n. ingår bl. a. Vinnova, RISE, Tillväxtverket, Karolinska Universitetssjukhuset, Culabs samt Swedish Incubators & Science Parks).

Under dagen får du också inblick i kommitténs arbete och hur det skapar fördelar för de deltagande organisationerna, i form av att kunna påverka utvecklingen och ligga steget före alla andra.

AGENDA 11:30 - 15:00

  • Lunch tillsamman med deltagare i SIS/TK 532
  • Information om ISO 56001, kommande kravstandard
  • Nya nationella åtaganden
  • Certifiering - vad innebär det?
  • Kommande internationella standarder: ramverket för innovationsledare
  • Learning by Doing – prova på ett brädspel baserat på ISO 56002

TALARE

  • Jolanta Wallström, projektledare SIS
  • Deltagare från SIS/TK 532 Innovationsledning

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jolanta Wallström, projektledare på Svenska institutet för standarder, SIS. OBS: Begränsat antal platser! Kom ihåg att ange även eventuella matallergier direkt till Jolanta Wallström.

ANMÄL DIG SENAST 30 NOVEMBER.

Anmälan


Tid och plats

Datum:  4 december 2023

Tid: 11:30 - 15:00
Lunch serveras mellan kl 11:30 - 12:30

Plats: Solnavägen 1E, Torsplan i Stockholm
(SIS lokaler plan 9)

KOSTNADSFRITT!

Vänligen meddela Jolanta Wallström om du har några preferrenser gällande lunch.

Anmäl dig senast 30 november

Anmäl dig här!