Standard Svensk standard · SS-EN 16466-1:2024

Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 16466-1:2024

Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 770 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 770 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 232 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This document specifies an isotopic method to control the authenticity of vinegar and food containing vinegar as an ingredient (for example Aceto Balsamico di Modena), with a density below 1,28 g/cm3. This method is applicable on acetic acid of vinegar (from wine, cider, agricultural alcohol, etc.) in order to characterize the botanical origin of acetic acid and to detect adulterations of vinegar using synthetic acetic acid or acetic acid from a non-allowed origin (together with the method described in EN 16466 2).
The isotopic analysis of the extracted acetic acid by 2H-NMR is based on a similar method already normalized for wine analysis[10].

Ämnesområden

Kryddor och smaktillsatser (67.220.10)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 16466-1:2024

Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 770 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 770 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 232 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Standardiseringsarbete utan svenskt deltagande, SIS/TK 998

Internationell titel: Food authenticity — Isotopic analysis of acetic acid and water in vinegar — Part 1: 2H-NMR analysis of acetic acid

Artikelnummer: STD-82091460

Utgåva: 2

Fastställd: 2024-11-14

Antal sidor: 19

Ersätter: SS-EN 16466-1:2013