Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 16466-1:2024
Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies an isotopic method to control the authenticity of vinegar and food containing vinegar as an ingredient (for example Aceto Balsamico di Modena), with a density below 1,28 g/cm3. This method is applicable on acetic acid of vinegar (from wine, cider, agricultural alcohol, etc.) in order to characterize the botanical origin of acetic acid and to detect adulterations of vinegar using synthetic acetic acid or acetic acid from a non-allowed origin (together with the method described in EN 16466 2).
The isotopic analysis of the extracted acetic acid by 2H-NMR is based on a similar method already normalized for wine analysis[10].
Livsmedels äkthet – Isotopanalys av ättiksyra och vatten i vinäger – Del 1: 2H-NMR-analys av ättiksyra
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang