Nyhet · 2021-12-07

Användarna ger SIS Abonnemang högt betyg

SIS Abonnemang får betyget väl godkänt i en nyss avslutad undersökning av användarnas upplevelse. Kommentarer från undersökningen har redan inspirerat till nya initiativ för fortsatt utveckling.

sis-abonnemang-nyhet-750x350px.png

Jobbvardagen blir smidigare om alla som behöver enkelt har tillgång till relevanta standarder. Därför har många organisationer tecknat SIS Abonnemang, en populär onlinetjänst som samlar alla verksamhetens svenska och internationella standarder på ett och samma ställe. Dessutom får användarna tillgång till gamla standarder och information om nya uppdateringar. På ett år laddas 30 000 standarder ner över en halv miljon gånger.

Resultatet till grund för fortsatt utveckling

Under hösten genomfördes en extern undersökning, för att mäta hur användarna upplever SIS Abonnemang. Totalt svarade över 500 administratörer och andra användare. Deras samlade omdöme landade på 4,14 i en femgradig skala. De mest frekventa användarnas upplevelse var allra högst.

– Det är glädjande att få den här bekräftelsen, men vi nöjer oss såklart inte med det. Undersökningen har ringat in ett par områden som vi ska jobba med, för att upplevelsen ska bli ännu bättre, säger Måns Diedrichs, produktansvarig på SIS.

Ett av dessa handlar om att få fler att utnyttja redan befintliga funktioner. Till exempel känner inte alla administratörer till möjligheten att förbättra strukturen med hjälp av funktionen Skapa listor. Med den går det att gruppera abonnemangets standarder efter projekt eller avdelning. Den som söker brett efter en standard kan också vara hjälpt av den nya filtreringsfunktionen.

– Det ska bli spännande att analysera alla kommentarer som vi fått in och se vad vi kan göra framöver. Sökfunktionen är alltid aktuell att vidareutveckla. Vi tittar även på möjligheten att informera om hur standarder används och i vilket stadie en standard befinner sig. Det framkommer också att många efterfrågar fler standarder i sitt abonnemang. Det tycker jag pekar på att standarder är något som man vill använda mer av och upplever som ett bra verktyg, säger Måns Diedrichs.

 

SIS Abonnemang inkluderar även internationella standarder som DIN, ASTM, SAE och IEEE. Kontakta kundservice@sis.se om du har frågor eller saknar en utländsk standard!


Har du redan ett SIS Abonnemang och är administratör?

I ditt SIS Abonnemang kan du enkelt förbättra strukturen genom att gruppera dina standarder efter projekt eller avdelning.

Prenumerera på standarder genom SIS Abonnemang

  • Få tillgång till all världens standarder
  • Välj ut vilka områden eller standarder just du använder
  • Säkerställ att du alltid har tillgång till gällande utgåva
  • Ge hela organisationen smidig åkomst
  • Kvalitetssäkra organisationen