Nyhet · 2022-04-13

ISO-ordförande en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste

ISO:s ordförande Ulrika Francke har av tidningen Aktuell Hållbarhet valts in bland Sveriges mest inflytelserika inom hållbarhet.

Ulrika Francke, ordförande för den internationella standardiseringsorganisationen ISO, samt styrelseledamot i svenska SIS, är en av Sveriges mest inflytelserika hållbarhetspersonligheter. Detta enligt en lista på 101 personer som sammanställts av Bonnier-publikationen Aktuell Hållbarhet. Ulrika Francke hamnar i denna lista på plats 43.

Ulrika Francke pratar i intervjun om den så kallade London-deklarationen där ISO, inklusive medlemmar och partners, förbundit sig att accelerera sitt arbete i för att nå målsättningarna i bland annat Parisavtalet och FN:s globala mål.

– Det har i praktiken inneburit att vi nu går igenom alla standarder som finns för att se att de leder rätt och att identifiera vilka standarder som saknas, så att nya behövliga standardiseringsarbeten kan starta, säger Ulrika Francke.

ISO är den internationella organisationen för standardisering, där totalt 165 länder ingår som medlemmar (bland annat Sverige). Ulrika Francke tillträdde som ordförande för denna globala organisation vid årsskiftet. Hon har en lång bakgrund som svensk företagsledare, bland annat som vd för det stora konsultbolaget Tyréns. Idag är hon, utöver sitt engagemang i ISO, även styrelseordförande för Vasakronan och ledamot i Swedbanks styrelse.  Hon är också, som sagt, styrelseledamot i SIS, Svenska institutet för standarder.

Se hela listan och intervjun med Ulrika Francke här (kräver abonnemang).  


Får du vårt nyhetsbrev?

Håll dig uppdaterad kring nyheter och information inom ditt verksamhetsområde.

Vi skräddarsyr nyhetsbrevet efter de områden du är intresserad av. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år.