Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav

Status: Upphävd

· Ersätts av: SS-EN 1672-2:2005 , SS-EN 1672-2:2005
Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 731 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 731 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
Denna del av EN 1672 anger allmänna hygienkrav för maskiner som används vid beredning och tillverkning av livsmedel för mänsklig konsumtion, och i förekommande fall, för behandling av djurfoder, för att eliminera eller minimera risken för infektion, sjukdom, smitta eller skada orsakad av dessa livsmedel eller foder. Den anger de risker som är hänförbara till användandet av sådana maskiner och beskriver konstruktionsprinciper och användningsinstruktioner för att eliminera eller reducera dessa risker. Denna standard behandlar inte de hygienrelaterade risker som brukaren kan utsättas för vid användandet av maskinen tillsammans med rengöringsmedel, ånga etc. Sådana risker behandlas i prEN 1672-1:1994. Denna standard är tillämplig för de maskiner för bearbetning av livsmedel som räknas upp i den bindande bilagan A, vilka används för satsvis, kontinuerlig, öppen eller sluten bearbetning, varvid används någon slags energi för att skapa rörelse, uppvärmning eller kontroll. ANM: Speciella hygienkrav anges i andra EU-direktiv (se bilaga E). Exempel på hygienrisker och acceptabla lösningar för dessa ges i bilaga B, som inte är en del av den egentliga standarden. Denna standard gäller i första hand för maskiner som är tillverkade efter standardens utgivningsdatum. De principer som anges i denna standard kan tillämpas på andra typer av maskiner och utrustning som används för att bearbeta livsmedel och där liknande risker kan uppstå. Exempel på sådana maskiner för livsmedelsbearbetning ges i bilaga C, som inte är en del av den egentliga standarden.

Ämnesområden

Livsmedelsmaskiner (14.240) Anläggningar och utrustning för livsmedelsindustrin (67.260)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 731 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 731 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska Svenska

Framtagen av: SIS - Industriteknik

Internationell titel: Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements

Artikelnummer: STD-23708

Utgåva: 2

Fastställd: 1998-10-02

Antal sidor: 71

Ersätter: SS-EN 1672-2

Ersätts av: SS-EN 1672-2:2005 , SS-EN 1672-2:2005