Standard Swedish standard · SS-EN 1672-2

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements

Status: Withdrawn

· Replaced by: SS-EN 1672-2:2005 , SS-EN 1672-2:2005
Buy this standard

Standard Swedish standard · SS-EN 1672-2

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Subscribe on standards - Read more Dölj
Price: 1 731 SEK
standard ikon pdf

PDF

Price: 1 731 SEK
standard ikon

Paper

Show more Show less
Scope
Denna del av EN 1672 anger allmänna hygienkrav för maskiner som används vid beredning och tillverkning av livsmedel för mänsklig konsumtion, och i förekommande fall, för behandling av djurfoder, för att eliminera eller minimera risken för infektion, sjukdom, smitta eller skada orsakad av dessa livsmedel eller foder. Den anger de risker som är hänförbara till användandet av sådana maskiner och beskriver konstruktionsprinciper och användningsinstruktioner för att eliminera eller reducera dessa risker. Denna standard behandlar inte de hygienrelaterade risker som brukaren kan utsättas för vid användandet av maskinen tillsammans med rengöringsmedel, ånga etc. Sådana risker behandlas i prEN 1672-1:1994. Denna standard är tillämplig för de maskiner för bearbetning av livsmedel som räknas upp i den bindande bilagan A, vilka används för satsvis, kontinuerlig, öppen eller sluten bearbetning, varvid används någon slags energi för att skapa rörelse, uppvärmning eller kontroll. ANM: Speciella hygienkrav anges i andra EU-direktiv (se bilaga E). Exempel på hygienrisker och acceptabla lösningar för dessa ges i bilaga B, som inte är en del av den egentliga standarden. Denna standard gäller i första hand för maskiner som är tillverkade efter standardens utgivningsdatum. De principer som anges i denna standard kan tillämpas på andra typer av maskiner och utrustning som används för att bearbeta livsmedel och där liknande risker kan uppstå. Exempel på sådana maskiner för livsmedelsbearbetning ges i bilaga C, som inte är en del av den egentliga standarden.

Subjects

Food processing machinery (14.240) Plants and equipment for the food industry (67.260)


Buy this standard

Standard Swedish standard · SS-EN 1672-2

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
Subscribe on standards - Read more Dölj
Price: 1 731 SEK
standard ikon pdf

PDF

Price: 1 731 SEK
standard ikon

Paper

Show more Show less

Product information

Language: English Swedish

Written by: SIS - Industriteknik

International title:

Article no: STD-23708

Edition: 2

Approved: 10/2/1998

No of pages: 71

Replaces: SS-EN 1672-2

Replaced by: SS-EN 1672-2:2005 , SS-EN 1672-2:2005