Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2:2005

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav

Status: Upphävd

· Ersätts av: SS-EN 1672-2:2005+A1:2009
Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2:2005

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 487 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 487 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
I denna standard specificeras allmänna hygienkrav för maskiner som används vid tillagning och bearbetning av livsmedel som ska konsumeras av människor och, i förekommande fall, djur för att eliminera eller minimera risken för smitta, infektion, sjukdom eller skador på grund av detta livsmedel. De risker som är relevanta för användning av sådana livsmedelsmaskiner identifieras och konstruktionsmetoder och information för användningen som ska eliminera eller reducera dessa risker beskrivs.
I denna standard behandlas inte de hygienrelaterade risker för personalen som uppstår på grund av användning av maskinen.
Denna standard gäller för livsmedelsmaskiner - Exempel på sådana grupper av livsmedelsmaskiner ges i informationsbilaga B.
ANM. Separata hygienkrav finns i andra EU-direktiv (se bibliografin).
De principer som tas upp i denna standard kan dessutom tillämpas på andra maskiner och annan utrustning som används för bearbetning av livsmedel där liknande risker förekommer.
Exempel på hygienrisker och godtagbara lösningar finns i informationsbilaga A.
Denna standard är inte tillämpligt för maskiner som är tillverkade före det datum då denna standard publicerades av CEN.

Ämnesområden

Livsmedelsmaskiner (14.240) Anläggningar och utrustning för livsmedelsindustrin (67.260)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 1672-2:2005

Livsmedelsmaskiner - Grundläggande begrepp - Del 2: Hygienkrav
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 487 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 487 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Svenska

Framtagen av: Livsmedels- och förpackningsmaskiner, SIS/TK 244

Internationell titel: Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements

Artikelnummer: STD-66582

Utgåva: 3

Fastställd: 2005-05-13

Antal sidor: 52

Finns även på: SS-EN 1672-2:2005

Ersätter: SS-EN 1672-2

Ersätts av: SS-EN 1672-2:2005+A1:2009