Nyhet · 2020-02-19

SIS vd med i en av regeringens samverkansgrupper

Regeringen har presenterat de samverkansgrupper som knyts till regeringens strategiska samverkansprogram. SIS vd Annika Andreasen har utsetts till att ingå i samverkansgruppen för näringslivets digitala strukturomvandling.

Stefan Löfven på scen inför regeringens samverkansgrupper och ministrar.

De fyra strategiska samverkansprogrammen är Näringslivets digitala strukturomvandling, Hälsa och life science, Näringslivets klimatomställning och Kompetensförsörjning och livslångt lärande.

– Detta känns naturligtvis väldigt spännande. Vi står inför stora förändringar och teknikskiften som förutsätter inte bara nya standarder utan även kombinationer av dessa med lagstiftning, säger Annika Andreasen, vd Svenska institutet för standarder, SIS. 

Näringsminister Ibrahim Baylan är ansvarig för att leda regeringens arbete med samverkansprogrammen.

– Med samverkansprogrammen vill regeringen samla näringsliv, akademi, civilsamhälle såväl som det offentliga för att hitta lösningar på de utmaningar vi tillsammans står inför, säger Ibrahim Baylan.

Samverkansgrupperna består av experter och företrädare för näringsliv, akademi och civilsamhället och det offentliga samhället och har en rådgivande roll. Varje samverkansgrupp har omkring 20 ledamöter. Med gemensam kompetens, beslutskraft, resurser och nätverk ska samverkansgrupperna bistå med att hitta innovativa lösningar som möter de stora samhällsutmaningarna och bidrar till svensk konkurrenskraft.

Regeringens pressmeddelande

Foto: Regeringskansliet