Växtbaserade livsmedel och ingredienser i livsmedel – Definitioner och tekniska kriterier för märkning och påståenden (ISO 8700:2025, IDT)
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-ISO 8700:2025
Växtbaserade livsmedel och ingredienser i livsmedel – Definitioner och tekniska kriterier för märkning och påståenden (ISO 8700:2025, IDT)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies definitions and technical criteria for labelling and claims for:
— foods containing no animal-derived ingredients and limited conditional use of animal-derived ingredients;
— ingredients containing no animal-derived ingredients and limited conditional use of animal-derived ingredients;
— food labelling and claims for foods containing no animal-derived ingredients and limited conditional use of animal-derived ingredients.
This document does not apply to:
— any unprocessed edible part of a plant, such as fruits, vegetables, pulses and grains;
— animal feed and pet food;
— packaging material for foods.
This document does not apply to pre-harvest, environmental safety, human safety, animal welfare, animal testing, or methods of manufacturing or preparation.
This document defines general criteria that are applicable to all food categories and does not include any detailed compositional or nutritional criteria or technical guidance for specific food types.
Växtbaserade livsmedel och ingredienser i livsmedel – Definitioner och tekniska kriterier för märkning och påståenden (ISO 8700:2025, IDT)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang