Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23319:2022

Ost och smältostprodukter, kasein och kaseinater - Bestämning av fetthalt - Gravimetrisk metod (ISO 23319:2022)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23319:2022

Ost och smältostprodukter, kasein och kaseinater - Bestämning av fetthalt - Gravimetrisk metod (ISO 23319:2022)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 620,80 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document specifies a method for the determination of the fat content of all types of cheese and
processed cheese products containing lactose of below 5 % (mass fraction) of non-fat solids, and all
types of caseins and caseinates.
The method is not applicable to fresh cheese types containing, for example, fruits, syrup or muesli.
For such products, the Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) principle is not applicable due to high
concentrations of sugars. For these products, the method using the Weibull-Berntrop principle (see
ISO 8262-3 | IDF 124-3[4]) is appropriate.

Ämnesområden

Ost (67.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23319:2022

Ost och smältostprodukter, kasein och kaseinater - Bestämning av fetthalt - Gravimetrisk metod (ISO 23319:2022)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 620,80 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Standardiseringsarbete utan svenskt deltagande, SIS/TK 998

Internationell titel: Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates - Determination of fat content - Gravimetric method (ISO 23319:2022)

Artikelnummer: STD-80034746

Utgåva: 1

Fastställd: 2022-04-19

Antal sidor: 28

Ersätter: SS-EN ISO 1735:2004