Standard Svensk standard · SS-EN ISO 22000:2005
Status: Upphävd · Ersätts av: SS-EN ISO 22000:2019
Standard Svensk standard · SS-EN ISO 22000:2005
Papper
PDF + papper
Från jord till bord, från grep till gaffel. Standarden, med beteckningen SS-EN ISO 22000:2005, är den första standarden för livsmedelsindustrin som omfattar alla aktörer i livsmedelskedjan, bland annat
Standarden fastställer kraven för ett ledningssystem för livsmedelssäkerhet. Den kan tillämpas oberoende av andra standarder för ledningssystem och införas parallellt eller tillsammans med andra liknande krav på ledningssystem.
Just nu pågår revidering av standard SS-EN ISO 22000, och publicering av den nya utgåvan planeras till sommaren 2018.
Standarden är ett effektivt redskap för dig som i din verksamhet månar om att uppnå och säkerställa en säker hantering och produktion genom hela livsmedelskedjan, ända fram till konsumtionstillfället. Den ger dig goda förutsättningar att identifiera och hantera de livsmedelssäkerhetsfaror som kan uppstå genom hela livsmedelskedjan.
Genom att använda standarden bidrar du dessutom till att på en global nivå harmonisera kraven för hantering av livsmedelssäkerhet. Standarden är särskilt avsedd att tillämpas av organisationer som söker ett mer fokuserat, sammanhängande och integrerat ledningssystem för livsmedelssäkerhet än vad lagen normalt föreskriver.
Ledningssystem (03.100.70) Livsmedelstekniska processer (67.020)
Standard Svensk standard · SS-EN ISO 22000:2005
Papper
PDF + papper
Språk: Svenska Engelska
Framtagen av: Ledningssystem för livsmedelssäkerhet, SIS/TK 435/AG 01
Internationell titel: Food safety management systems - Requirements for any organization in the food chain (ISO 22000:2005)
Artikelnummer: STD-40768
Utgåva: 1
Fastställd: 2005-09-19
Antal sidor: 84
Ersätts av: SS-EN ISO 22000:2019