Nyhet · 2016-04-07

Lättare att uppfylla säker tillverkning av livsmedelsförpackningar

En svensk översättning av ISO/TS 22002-4 Grundförutsättningar för livsmedelssäkerhet - Del 4: Tillverkning av livsmedelsförpackningar har publicerats. Den tekniska specifikationen beskriver krav på grundförutsättningar för säker tillverkning av livsmedelsförpackningar och är en del av certifiering mot FSSC 22000-standarden. Den tekniska specifikationen ingår i ISO 22000-serien, Ledningssystem för livsmedelssäkerhet.

Syftet med den tekniska specifikationen är att öka livsmedelssäkerheten och systematisera samspelet mellan mat- och dryckesproducenter och förpackningsindustrin i världen. Den är ett viktigt arbetsverktyg och en svensk översättning gör den mer tillgänglig och underlättar för alla aktörer som ska uppfylla kraven. Specifikationen gäller för alla organisationer, oavsett storlek eller komplexitet, som tillverkar livsmedelsförpackningar.

– Att nu ha specifikationen på svenska underlättar vårt interna arbete med att uppfylla kraven för livsmedelssäkerhet, säger Ann Britt Nilseng på BillerudKorsnäs.

Läs mer och köp den tekniska specifikationen här.

Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta SIS projektledare Natalie Cammersand, 08-555 520 15, natalie.cammersand@sis.se

ISO 22000 är under revidering
Ledningssystem för livsmedelssäkerhet, ISO 22000, är under revidering. Den nya utgåvan väntas komma i slutet av 2017. Vill du veta mer eller delta i arbetet? Kontakta SIS projektledare Lorena Olivares, 08-555 520 68, lorena.olivares@sis.se.

Se filmen om varför ISO 22000 behövs för att vi ska få säkra livsmedel: