Pressmeddelande · 2024-03-21

Ex-politiker blir ny Public Affairs-chef på Svenska institutet för standarder

Svenska institutet för standarder, SIS, har rekryterat Teres Lindberg, tidigare riksdagsledamot, i rollen som Public Affairs-chef.

Tereslindberg.png

Standarder har stor betydelse för svensk och internationell konkurrenskraft, och för att bidra till lösningar på de geopolitiska utmaningar som världens länder behöver hantera.

Omställningen mot mer miljövänlig produktion, minskad användning av fossila ämnen, och AI-utvecklingen är bara några exempel på områden där standardiseringen har en betydelsefull roll. Intresset för, och behovet av kunskap om, standardisering är därför stort hos beslutsfattare, näringsliv och offentlig sektor.

–  Teres Lindbergs erfarenhet av att navigera i det politiska landskapet och bygga relationer, blir en viktig tillgång i SIS fortsatta arbete med att vara en pålitlig röst och partner för hållbar samhällsutveckling, säger Mychèle Östman, chef för kommunikation och externa relationer på Svenska institutet för standarder.

Teres Lindberg har bland annat varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna och tidigare borgarråd i Stockholm, och har stor erfarenhet av att arbeta med flera viktiga samhälls- och näringslivsfrågor.

–  Jag ser fram emot att bidra till svensk konkurrenskraft, smarta lösningar och innovationer genom standardisering som möjliggör för samhället att effektivt möta behovet av hållbar utveckling och framtidens utmaningar, säger Teres Lindberg.

Teres börjar på Svenska institutet för standarder den 25 mars.


Får du vårt nyhetsbrev?

Håll dig uppdaterad kring nyheter och information inom ditt verksamhetsområde.

Vi skräddarsyr nyhetsbrevet efter de områden du är intresserad av. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år.