Nyhet · 2022-05-17

Urkraften, Tillväxten och Innovationerna

Just nu pågår Sveriges Innovationsriksdag, den svenska branschföreningens SISP:s- Swedish Incubators & Science Parks, årskonferens. Vi ställde tre frågor till Johan Ödmark, vd för SISP.

johan.ödmark.png

Svergies Innovationsriksdag- SIR, samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala aktörer från innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle – de som arbetar med att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och policyer med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. SIR har de senaste åren adresserat utmaningar som innovations- och konkurrenskraft, cirkulär ekonomi och digital transformation.

Tre frågor till Johan Ödmark, vd för Swedish Incubators & Science Parks- SISP: 

Vad ser du för styrka med att systematisera innovationsledning?
Genom att systematiskt organisera innovationsarbetet med fokus på förnyelse ökar innovationsförmågan. Företag och andra organisationer behöver ständigt utveckla och förnya sina verksamheter och erbjudanden för att bättre kunna möta framtida utmaningar. Innovationsledning handlar om att leda och organisera ett systematiskt innovationsarbete med ett systemperspektiv. Våra vägledningsstandarder är kraftfulla verktyg för att stärka innovationsförmågan i din organisation.

Hur ska innovationsledning utvecklas?
Det gäller att hitta rätt kompetens för att nå tillväxt i en stenhård nationell och global konkurrens. Systematik och checklistor skapar förutsättningar för innovationsbedömning och benchmark nationellt/internationellt.

Vilka fördelar ser du med deltagande inom SIS standardiseringsarbete i TK 532 Innovationsledning?
I arbetet deltar allt från myndigheter till små konsultbolag på samma villkor, och har därmed möjlighet att påverka standardiseringsarbetet i lika hög grad.

Deltar du i Sveriges Innovationsriksdag ska du passa på att träffa mina kollegor Camilla Åberg, vår Innovation and Foresight Manager eller Jolanta Wallström, standardiserings- och innovationsexpert.


Får du vårt nyhetsbrev?

Håll dig uppdaterad kring nyheter och information inom ditt verksamhetsområde.

Vi skräddarsyr nyhetsbrevet efter de områden du är intresserad av. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år.

Sveriges Innovationsriksdag

Vill du veta mer om Sveriges Innovationsriksdag 2022?

Läs mer här