Logga in

Nyhet · 2017-07-13

SIS startar podcast om verksamhetsutveckling

I höst startar SIS podcasten Standardpodden. I den kommer Marcus Ihre, standardiseringschef för miljö och hållbar utveckling på SIS, att träffa experter och samtala om hur organisationer kan utvecklas med hjälp av standarder för verksamhetsutveckling. Men redan nu släpper SIS ett första smakprov av hur podcasten kommer att vara. Lyssna på pilotavsnittet som handlar om den nya utgåvan av miljöledningsstandarden ISO 14001.

– Vi vill nå såväl chefer med ansvar för hållbarhet, miljö och kvalitetsutveckling som VD:ar och ledningar. Samt andra anställda som arbetar med kvalitet och verksamhetsutveckling. Syftet med podden är att bidra med kunskap om hur standarder kan tillämpas så att organisationer kan förbättra sin verksamhet, säger Marcus Ihre.

– Jag kommer att intervjua en eller flera experter i varje avsnitt. Det kommer att bli inom olika områden, förstås hållbar utveckling och miljö men också sådant som informationssäkerhet, riskhantering och socialt ansvarstagande.

I dag publiceras ett pilotavsnitt av Standardpodden som togs fram i samband med Almedalsveckan och som handlar om miljöledningsstandarden ISO 14001. Så gå in och lyssna när Marcus Ihre träffar hållbarhetsexperten Stefan Larsson som har erfarenhet av arbete med olika dimensioner av hållbarhet på allt från stora fabriker till små säljbolag. Stefan var också engagerad som expert i arbetet med den nya utgåvan av miljöledningsstandarden och i avsnittet får du reda på nyheterna jämfört med tidigare utgåvor.

Fakta om ISO 14000

ISO 14000 är samlingsnamnet för de standarder som handlar om miljöledning. Dessa standarder skapar i sin tur ett miljöledningssystem som enkelt kan integreras i den befintliga verksamheten. Miljöledningssystemet utgör därefter ett frivilligt verktyg som ska underlätta arbetet och standarderna ger en arbetsmodell för ständiga förbättringar. När ledningssystemet väl har införts kan arbetsmodellen användas för en egen bedömning av överensstämmelsen med standarden eller som underlag för en extern certifiering.


Standardpodden

I pilotavsnittet av standardpodden får du tips och information om nyheterna i den nya versionen av miljöledningstandarden ISO 14001

Avsnitt 1 - Pilot