Seminarium

Har du rätt verktyg för produktlansering? Eller måste du skapa dem själv?

Välkommen till ett seminarium om immaterialrätt, standardisering och ackreditering kring grafen och nanocellulosa. Med avstamp i en generell approach kring produktlansering dyker vi djupare ner i verktygslådan för att undersöka vad det är just du skulle behöva för att övertyga på marknaden. Seminariet hålls digitalt via Teams. Länk skickas ut till deltagarna två dagar innan mötet.

Boka

Har du rätt verktyg för produktlansering? Eller måste du skapa dem själv?

Omfattning: 0,25 dag

Pris: 0 SEK (exkl moms)

mars

tis 16 Boka

Kl. 10:00 - 12:00
Online
startgaranti

april

tis 6 Boka

Kl. 13:00 - 15:00
Online

Fler alternativ Färre alternativ

Program:

  • Värdet av att veta. En kort introduktion kring standardiseringsprojektet
  • Immaterialrätt, standardisering och ackreditering, vad betyder det för mig? Experter från SIS, SEK, ITS, PRV och Swedac förklarar.
  • Att använda standarder som inte finns – än. Vilka aspekter är viktiga för dig? Hur ska arbetet kring standardisering prioriteras?

Vi ser fram emot en inspirerande förmiddag!

Seminariet är en del i det Vinnova-finansierade projektet "Grafen och nanocellulosa, från gapanalys till stärkt svensk konkurrenskraft med standardiseringsverktyg" som pågår under 2021 och där huvudsyftet är att skapa ett svenskt engagemang för standardisering av avancerade material.

Under året kommer fler aktiviteter att arrangeras, bland annat en workshop för nationell strategi och en workshop om internationalisering 


Sista anmälningsdag 10 mars 2021


Artikel:

Nanocellulosa: Från labb till verkliga produkter
Lätt, extremt starkt och dessutom biobaserat. Supermaterialet nanocellulosa är på väg in i vår vardag på allvar. Och nu är tiden mogen att gå från experimentfas till att snabba på den konkreta produktutvecklingen med hjälp av standarder, enligt KTH-forskaren Daniel Söderberg. Läs hela artikeln här >>

 

 

Ämnesområden

Alla utbildningar


Kontaktperson 

Ulf Haraldsson,
SIS kund- och marknadsansvarig för standardisering inom icke-metalliska material.

>> ulf.haraldsson@sis.se