Utbildning
Med hjälp ISO/IEC 17025:2017 kan samarbetet mellan laboratorier och andra organ förbättras, och utbytet av information och erfarenheter underlättas. Standarden ger goda förutsättningar för laboratorier att säkerställa kompetens, opartiskhet och laboratoriets förmåga att kontinuerligt producera pålitliga resultat.
Grunderna i ledningssystem enligt ISO/IEC 17025
Omfattning: 2 dagar
Pris: 19 900 SEK (exkl moms)
tis 25 - ons 26 Boka
Kl. 09:00 - 16:30
Online
Länk till utbildningen kommer 4-5 dagar innan utbildningstillfället
Under denna utbildning diskuterar och arbetar vi kring olika nyckelbegrepp som berör en laboratorieverksamhet och hur man kan implementera standarden i sin verksamhet.
Utbildningen baseras på den nya utgåvan 2017. Utöver att standarden har fått en helt ny struktur jämfört med utgåva 2, så har det även tillkommit en hel del förändringar. Det gäller bl.a. mer fokus på riskanalyser, opartiskhet, beslutsregler och även t.ex. hantering av inköp.
Denna utbildning kommer att genomföras i lokal eller på distans. Vid datumet för tillfället ser man i vilken form utbildningen genomförs.
Om myndigheterna ger besked om begränsningar för resor och fysisk distansering genomförs utbildningen via plattformen Zoom.
Besked om ändrad utbildningsform sker via mail senast 2,5 vecka innan utbildningsstart.
Enligt Tillväxtverket så har verksamheter möjlighet att låta sina permitterade medarbetare delta i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser utan att det statliga permitteringsstödet påverkas. Utnyttja din tid på bästa sätt och boka en utbildning i samråd med din arbetsgivare idag!
Utbildningen passar dig som arbetar i laboratorium och/ eller har viss erfarenhet av kvalitetsledningssystem eller annan ledningssystemstandard.
Inga förkunskaper krävs men det är bra om du har inblick i någon form av laboratorieverksamhet alt. ISO 9001.
Du ska få en grundläggande alternativt fördjupad förståelse för kraven, för att efter avslutad kurs själv kunna arbeta vidare med att utveckla och vidmakthålla rutiner och processer (kvalitetsledningssystemet). Efter utbildningen ska du förstå nyttan med ledningssystem och vad ISO/IEC 17025:2017 kan tillföra den egna verksamheten. Du ska också få insikt i hur ett kvalitetssystem enligt ISO/IEC 17025:2017 kan byggas upp inför en eventuell ackreditering.
Standarden är uppdelad i två delar, en för krav på ledningssystem (i grunden ISO 9001) och en för tekniska krav som till exempel teknisk kompetens, lokaler, miljöförhållanden med mera. Under utbildningen går vi igenom dessa delar och ger dig en inblick i den nya utgåvan. Vi diskuterar och arbetar kring olika nyckelbegrepp som berör en laboratorieverksamhet.
Vill du veta mer om våra erbjudanden kring Företagsanpassad utbildning eller konsulttjänster läs mer här:
Är du intresserad av en företagsanpassad utbildning eller konsulthjälp gör en intresseanmälan på höger sida.
Dessa Allmänna villkor omfattar regler för kundens (”Kunden”) anmälan till SIS utbildningar och seminarier respektive deltagarens (”Deltagaren”) fysiska deltagande i SIS:s utbildningar och seminarier (”öppen utbildning”) och deltagande på distans via webben (”distansutbildning”). SIS förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa Allmänna villkor. Sådana ändringar meddelas på sis.se trettio (30) dagar före ikraftträdandet. Kunden är ansvarig för att Deltagarna är införstådda med och accepterar dessa Allmänna villkor vilket är ett krav för att få delta i SIS utbildningar.
1. Anmälan
Anmälan kan göras direkt här på vår webbplats, via e-post kundservice@sis.se eller på telefon 08-555 523 10.
2. Bekräftelse
SIS bekräftar alla anmälningar via e-post.
3. Betalningsvillkor
SIS fakturerar normalt fjorton (14) dagar före utbildningstillfället om inget annat anges. Vid beställning av utbildningspaket, dvs samtidig beställning av flera utbildningar som genomförs vid olika tillfällen, sker fakturering inför varje tillfälle. Vid särskilda erbjudanden kan fakturering till Kunden ske i samband med att anmälningsbekräftelsen går ut. Faktura skall betalas av Kunden inom 30 dagar från fakturadatum. Vid betalning efter förfallotidpunkten äger SIS rätt att debitera Kunden en dröjsmålsränta med referensränta + 8% årligen som lagstadgad påminnelseavgift om 60 kronor.
4. Avbokningsregler
Vid avbokning 4-2 veckor före kursstart debiteras kunden med 50% av hela utbildningsavgiften. Vid avbokning senare än 2 veckor före kursstart debiteras Kund hela utbildningsavgiften. Vid eventuella förhinder kan du som Kund till SIS alltid överlåta din plats till en kollega inom samma organisation. All avbokning skall ske skriftligt till e-mail: utbildning@sis.se och bekräftas av SIS. Anmälan är bindande. Anmälan som sker senare än fjorton (14) dagar före utbildningsstart är bindande.
För SIS Informationssäkerhetsakademi kan avbokning göras upp till 30 dagar före utbildningsstart. Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras full avgift. I övrigt gäller samma villkor.
SIS ansvarar inte för Kundens kostnader som uppkommit på grund av väderleksförhållanden, myndighetsåtgärd, brister hos leverantör, strejk, ovanliga driftsstörningar hos t.ex. internetleverantör eller annan omständighet som ligger utanför SIS:s kontroll och som SIS inte kan påverka.
SIS följer branschpraxis och SAUF:s (Sveriges Auktoriserade Utbildnings Företag) rekommenderade avbokningsregler.
5. Inställda utbildningar
Under speciella omständigheter kan SIS tvingas ställa in enstaka utbildningar. Avbokning från SIS sker senast 14 dagar före utbildningsstart.
6. Mängdrabatter
Är ni fler än två personer från samma organisation som deltar på en öppen utbildning (ej distansutbildning) vid ett och samma utbildningstillfälle kan ni utnyttja SIS:s mängdrabatter. Kontakta SIS Utbildning för mer information utbildning@sis.se
7. Priser
Avgiften för att delta i öppen utbildning inkluderar lunch, dokumentation och förfriskningar. Lunch är dock inte inkluderat i avgiften för halvdagsutbildningar eller för utbildning på internat. Deltagaravgiften på distansutbildning inkluderar dokumentation. Alla priser är exklusive moms. SIS reserverar sig för eventuella prisändringar.
8. Tider
Start och sluttid för utbildningarna hittar du på respektive utbildningssida där utbildningen beskrivs samt på anmälningsbekräftelsen.
9. Utvärdering
Alla Deltagare ges möjlighet att efter genomgången utbildning fylla i en enkät om hur man upplevt allt från informationen inför utbildningen, utbildningsdagarna (läraren/na, dokumentationen, tillämpbarheten), de praktiska arrangemangen (lokal/förtäring/bemötande) och vilket helhetsintryck utbildningen givit.
SIS sammanställer dessa enkäter, drar slutsatser av dem och ser till att genomföra åtgärder. Alla berörda parter får återkoppling på resultatet och på de slutsatser SIS drar om vad som varit bra och på de eventuella förändringar som måste genomföras inför nästa utbildning.
SIS har också i sin verksamhet utvecklat ett ledningssystem för kvalitet som är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015.
10. Förtäring
På öppna utbildningar som pågår en eller flera dagar ingår förmiddagskaffe med smörgås, lunch och eftermiddagskaffe med kaffebröd/kakor. Till SIS ska man särskilt anmäla om har behov av specialkost. Vid en sådan anmälning krävs att Deltagaren först samtycker till SIS riktlinjer för Personuppgiftsbehandling.
11. Plats
SIS genomför utbildningar på olika orter i Sverige och på distans. Det flesta av SIS:s öppna utbildningar genomförs i SIS:s egen konferensanläggning på SIS, Solnavägen 1E, 113 65 Stockholm. Plats anges alltid i bekräftelsen.
På plats får Deltagaren hjälp av en konferensvärd att komma till rätta. Här kan du som Deltagare även passa på att njuta av de vackra lokalerna. Är du tidig finns även möjlighet att sitta ned en stund med t.ex. en kopp kaffe och en morgontidning.
Lokalerna är utrustade med den senaste tekniken. Det finns även möjlighet att ta med egen dator, och nätansluta den, för att kunna koppla upp sig och t.ex. kontrollera sin e-post.
Distansutbildningar genomförs via Zoom. Utbildningsdeltagaren ansvarar själv för att det fungerar med företagets IT-säkerhetspolicy. Stäm av med din IT-avdelning att det går bra att använda Zoom innan du bokar dig på SIS distansutbildning.
12. Upphovsrätt m.m. Äganderätten och samtliga immateriella rättigheter till SIS utbildningar (om inte annat följer av avtal) samt SIS standarder tillkommer SIS.
Innehåll i utbildningsmaterial är endast ämnat för betalande Kund och Deltagare och får inte kopieras eller distribueras till någon annan person utan föregående skriftligt medgivande från SIS. Digital utbildning får inte göras tillgänglig eller visas för tredje part som inte har erlagt avgift.
13. Friskrivning
Innehållet i utbildningarna och det material som lämnas vid utbildningarna är tänkt som allmän information och är inte avsedd att vara uttömmande eller tillräcklig som grund för Kunden och Deltagarna att fatta beslut i konkreta frågor etc. utan är endast ämnad att användas i informationssyfte och utgör inte rådgivning. Innehållet i utbildningarna och i materialet är baserat på SIS tolkningar vid tiden då materialet upprättades. Innehållet i utbildningarna och materialet kan ändras över tiden varför SIS inte kan garantera att den information som presenteras vid utbildningen eller i materialet är fullständig, korrekt eller vid varje tid uppdaterad. SIS friskriver sig från allt ansvar för direkt och indirekt skada som en Kund och/eller Deltagare och/eller kan lida på grund av informationen från utbildningarna eller det material som lämnas tillämpas. För det fall SIS ändå i något avseende skulle kunna hållas ansvarigt i något avseende, ska ansvaret aldrig omfatta indirekta skador, som t.ex. utebliven vinst, eller andra följdskador.
Laboratoriemedicin (11.100) Hälso- och sjukvård (11) Ledningssystem för kvalitet (04.080) Alla utbildningar
Grunderna i ledningssystem enligt ISO/IEC 17025
Omfattning: 2 dagar
Pris: 19 900 SEK (exkl moms)
tis 25 - ons 26 Boka
Kl. 09:00 - 16:30
Online
Länk till utbildningen kommer 4-5 dagar innan utbildningstillfället
Telefon: 08-555 523 10
E-post: utbildning@sis.se