Webinar

Del 2 Hälsa, vård och omsorg - Patientsäkerhet, lagkrav och nya initiativ

Välkommen att delta på det andra av 2 webinar om Hälsa, vård och omsorg - Patientsäkerhet, lagkrav och nya initiativ. Var med och forma framtidens standarder inom hälsa, vård och omsorg genom att vara med och utveckla dem. Ditt engagemang kommer att göra skillnad för ökad patientsäkerhet, kvalitet, kostnadseffektivitet och samhällsnytta.

Boka

Del 2 Hälsa, vård och omsorg - Patientsäkerhet, lagkrav och nya initiativ

Omfattning: 0,25 dag

Pris: 0 SEK (exkl moms)

2021
februari

tor 4 Boka

Kl. 13:00 - 16:00
Online
startgaranti

I årtionden har standarder gjort nytta i det dagliga arbetet inom vård och omsorg inklusive medicinteknik. Det tack vare alla förbättringsidéer som kommer från dig som jobbar i sektorn. Vården liksom specifika tjänster och produkter har utvecklats och anpassats till dagens samhälle och behov.

Den 4 februari 2021 välkomnas du till SIS webinar där vi tillsammans med några av Sveriges främsta experter,  som deltar i svensk och internationell standardisering inom SIS hälsa-, omsorg- och vårdområde, presenterar konkreta exempel på värdet av standardisering inom sektorn. Vi kommer beröra allt ifrån precisionsmedicin till omsorgstjänster, patientdelaktighet och medicinteknik.

Välkommen med dina erfarenheter och idéer som kan leda till ytterligare framsteg inom hälsa-, omsorg och vårdområdet. Tillsammans vill vi skapa ett mer välmående samhälle och effektivare arbetsmetoder.

Webinaret är kostnadsfritt. Dagen innan webinaret kommer du att få en zoom-länk till mötet mailad till dig.


Agenda:

Svenska internationella initiativ – WHO och spermaundersökning, Lars Björndahl, överläkare och laboratoriechef ANOVA, Karolinska Universitetssjukhuset 

Svensk internationell påverkan – färgkodning av proppar på vacuumrör för blodprovtagning, Lena Morgan, projektledare, Svenska institutet för standarder

Nytta i vården – sterilteknik, Birte Oskarsson, verksamhetsledare, Skånes universitetssjukhus 

Kompetensutveckling – kvalitetssäkring genom standarder, Maria Holmberg, sektionsledare, Tiohundra

Standarder som stöd för regelverksuppfyllnad – medicinteknik (MDR) och ISO 10993, Monica Grekula, direktör, Limulus Bio

Nya expansiva områden – precisionsmedicin, Christer Ericsson, vetenskaplig chef, iCellate

Ämnesområden

Alla utbildningar


Kontakt

Telefon: 08-555 523 10

E-post: utbildning@sis.se