Utbildning

Intressentmöte inför revideringen av Textilhandboken

Den 26 oktober bjuder SIS in dig för att informera om det kommande arbetet med revideringen av textilhandboken. Evenemanget är digitalt och kostnadsfritt.

Textilhandboken är ett samlingsdokument för textil och tvätt och används till exempel av verksamheter, såsom textilservicesföretag och leverantörer av textiltjänster - till och i vården. Ofta används rapporten vid upphandlingar och utbildning. Den avses också att användas till att utgöra underlag för fortsatt planering och utveckling av försörjningsfunktioner för sjukvårdstextilier.

sjukvårdstextilier

 

Nu är det dags för en uppdatering
Kunskapssamlingen ska revideras där språk och innehåll uppdateras med hänsyn till miljö, nya material, teknologier och hållbarhet. Det nya förslaget är en svensk standard som beskriver krav och rekommendationer för hantering av sjukvårdstextilier (ftSS 8760184) idag. Vi på SIS hoppas därför att du och din organisation deltar på intressentmöte i slutet av denna månad. Ambitionen med mötet är att vi ska aktualisera standarden tillsammans. Du kommer därför få information om revideringen samt vad kommittéarbete Sjukvårdstextilier (TK 332) innebär.

 

Dag: 26 oktober 2022

Tid: 10:00 - 12:00

Möteslänk: skickas till dig den 25 oktober. Har du inte fått någon?  Vänligen kontakta Ulrike Ryll, PhD, projektledare SIS och mötesansvarig


Kontakt

Telefon: 08-555 523 10

E-post: utbildning@sis.se