Happy World Standards Day!

Den 14 oktober varje år har standardiseringen i världen en egen dag. Vi vill hylla alla medlemmar och experter som bidrar till nya frivilliga, smarta lösningar för framtiden.

En standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Syftet med standarder är att skapa enhetliga och transparenta rutiner som vi kan enas kring. Det ligger ju i allas intresse att höja kvaliteten, undvika missförstånd och slippa uppfinna hjulet på nytt varje gång.

Precis som standarder spelade en avgörande roll i den första industriella revolutionen för 250 år sedan, driver standarder idag innovationer och nya lösningar.  

Tack från SIS vd

” Den 14 oktober är det Worlds Standards Day. Jag och SIS vill denna dag uppmärksamma och tacka alla er som bedriver standardiseringsarbete tillsammans med oss. Ni är mycket värdefulla och gör ett fantastiskt jobb.

Jag vill också speciellt tacka alla ordföranden och chairs för ert stora engagemang och arbete med att driva standardiseringsarbetet framåt både i Sverige och internationellt. Därtill vill jag även lyfta användandet  av standarder och ni som använder dem. Tack vare er bidrar standarder till ökad samhällsnytta och Sveriges konkurrenskraft.” /Annika Andreasen, vd på Svenska institutet för standarder, SIS


Kan du tänka dig en dag utan standarder?

En vanlig dag ute på stan stöter vi på tusentals, om inte miljontals standarder, som bara går oss förbi. Standarder finns överallt runtomkring oss. Se filmen nedan för att få en liten inblick var standarder finns i vår vardag och hur viktiga de är.  

 


Välkommen till SIS

Hos oss kan aktörer ta initiativ och samverka för best practice som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling.