Behöver du greppvänligare skor på vintern?

Provningsmetod för yttersulors grepp på is blir snart standard. Välkommen på kostnadsfritt remisseminarium 12 september för att diskutera förslaget och möjlighet att kommentera.

Nu har vi ett förslag på provningsmetod för yttersulors grepp på is. Förslaget har initierats av Trafikverket och syftet med provningsmetoden är att minska antalet halkolyckor för gångtrafikanter. Därmed hoppas vi att denna metod kan hjälpa och göra det enklare för konsumenter att välja greppvänliga skor.

Halka vid is och snö är vanligaste orsaken till en fallolycka och utöver konsekvenserna för individen, kostar halkolyckorna mer än en halv miljard kronor för samhället i form av sjukvård och sjukfrånvaro. Inom ramen av Trafikverkets nollvision, och i samarbete med RISE, SIS och skobranschen har ett förslag till provningsmetod för greppvänligare skor vid halka och vinterväglag tagits fram.

Nu bjuder SIS in till ett kostnadsfritt remisseminarium för att berätta om förslaget och få in synpunkter. Förslaget finns nu tillgängligt att kommentera här, https://kommentera.sis.se/Home/Details/12394 Vi tar tacksamt emot era synpunkter. Syftet med förslaget är att ge skobranschen en standardiserad provningsmetod av yttersulor för att kunna utveckla greppvänliga skor vid vinterväglag.

Innan seminariet serveras lunch kl.12.00 för de som deltar fysiskt på plats.

PROGRAM

  • Inledning
  • Bakgrund
  • Genomgång
  • Nästa steg
  • Efterföljande diskussioner

TALARE

Eleonor Mörk, Trafikverket

 Viveca Wallqvist, RISE

 Anette Eriksson, SIS

 

SIS Projektansvariga

Anette Eriksson, Projektledare
Elin Hedström, Projektkoordinator

Vill du vara med på plats behöver vi din anmälan senast 1 september annars går det bra att anmäla sig senast 10 september. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Anette Eriksson, projektledare SIS

Välkommen!

Ansvariga för standardförslaget är SIS/TK 397/AG 02 Greppvänliga konsumentskor


Tid och plats

Datum: 2023-09-12

Tid: 13:00 - 16:00
Lunch serveras kl 12:00 för de som deltar på plats. 

Plats: SIS, Torsplan, Solnavägen 1E Stockholm eller digitalt via zoom (Länk kommer i bokningsbekräftelsen)

I samband med anmälan om fysiskt deltagande, maila till elin.hedstrom@sis.se om du önskar lunch och du har ev. kostpreferenser och/eller allergier.

Anmäl dig senast 1 september för fysiskt deltagande.

Anmäl dig senast 10 september för digitalt deltagande.