Tack för att du deltog på Välkommen Robot 2021!

Vilken otroligt inspirerande och fullspäckad digital dag det blev den 27 maj med Välkommen Robot! Proffsiga experter som talade, en skicklig Lydia Capolicchio som moderator och en aktiv, nyfiken och taggad publik som höll chatten varm med frågor och diskussioner.

Vi hann avhandla en uppsjö av ämnen – robotik, automatisering, industri, produktivitet, arbetsmiljö, framtidens arbetsmarknad, globalisering och urbanisering. Gunnar Bolmsjö från Linnéuniversitetet startade i gång dagen med att tala om utvecklingen från cobots till kollaborativa robotar. Från RISE tog Sten Grahn vid och gav tips på hur företag och organisationer kan sätta en strategi kring automatisering och digitalisering. Sedan en standardspaning med SIS egna Ann-Sofie Sjöblom från TK 278 Robotik. Martin Brolin från Omron och Pierre Bellehed från CEJN AB berättade om sina erfarenheter av att automatisera och arbeta med kollaborativa robotar. Vi fick även höra från Arbetsmiljöverkets Suresh Panicker om riskhantering för arbetsmiljön kring kollaborativ automation.

Per Schlingmann gav en spännande spaning om hur livet, företagandet och samhället påverkas av pandemin och hur vi kan ta chansen att forma framtiden. Lars Örnskov från Pilz Skandinavien, Niklas Rickardsson från Yaskawa, Johan Frisk från OpiFlex och Tomas Berg från SCHUNK gav sina syner på dagens tekniska lösningar och vad som kommer framöver.

Vi fick även ett perspektiv från universitetsvärlden med Åsa Fast-Berglund , professor i smart automation vid Chalmers, som talade om Operatör och Industri 5.0. Avslutningsvis spekulerade snillen säkerhet, denna gång i form av Tomas Lagerberg från ABB och Anna Syberfelt vid Högskolan i Skövde, ackompanjerad av Ann-Sofie Sjöblom.

Dagen lämnar oss med känslan av att robotar verkligen är framtiden, så Välkommen Robot! Vi hoppas se mer automatiserade och säkrare arbetsplatser tack vare standarder i framtiden. Tack alla ni som deltog och för ert engagemang!

Kan du inte vänta till nästa event för mer kunskap har vi flera utbildningar inom maskinsäkerhet. Läs mer om dem här >>