Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 13130-10:2005

Material och produkter i kontakt med livsmedel - Plaster lydande under begränsningar - Del 10: Fastställande av akrylamid i livsmedelssimulatorer

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 13130-10:2005

Material och produkter i kontakt med livsmedel - Plaster lydande under begränsningar - Del 10: Fastställande av akrylamid i livsmedelssimulatorer
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document, part of EN 13130, specifies an analytical procedure for the determination of acrylamide in the food simulants water, 3 % w/v aqueous acetic acid, 15 % v/v aqueous ethanol and fat simulant. The level of acrylamide monomer determined is expressed as milligrams of acrylamide/kg of food simulant. The method is appropriate for the quantitative determination of acrylamide in approximate analyte concentration range of 0,01mg/kg to 0,1 mg/kg of food simulants.
The method should also be applicable to other fat simulants.
NOTE The suitability of the fat simulant should be assessed prior to setting up migration tests - it may be found necessary to use sunflower oil or a mixture of synthetic triglycerides if unacceptable interferences are found with olive oil.

Ämnesområden

Material och produkter i kontakt med livsmedel (67.250)


Köp denna standard

Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 13130-10:2005

Material och produkter i kontakt med livsmedel - Plaster lydande under begränsningar - Del 10: Fastställande av akrylamid i livsmedelssimulatorer
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: SIS - Materialteknik

Internationell titel: Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics substances subject to limitation - Part 10: Determination of acrylamide in food simulants

Artikelnummer: STD-38932

Utgåva: 1

Fastställd: 2005-03-01

Antal sidor: 16