Nyhet · 2022-04-06

SIS storsatsar på utbildning

Med start den 6 april sker en stor förändring för alla som deltar på utbildning hos SIS. Vår digitalisering lägger sista pusselbiten till ett nytt sätt att lära sig, vilket innebär flera rejäla förbättringar.

SiS_kompetensportal.png

- Vi tänker på kompetens snarare än kunskap. Våra utbildningar ska bidra till praktisk insikt för trygg tillämpning i ditt eget arbete och i din egen organisation. Det vill säga att kompetensen ska kunna omsättas till något väldigt konkret för utbildningsdeltagaren, säger försäljningschef Fredrik Tamker.

Svenska institutet för standarder har en omfattande utbildningsverksamhet med cirka 5000 deltagare per år. Några av ”storsäljarna” är bland annat ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (miljö) och ISO 45001 (arbetsmiljö).

- Redan idag bedrivs delar av undervisningen digitalt i bemärkelsen att deltagarna kan delta på distans via länk i stället för fysiskt på plats. Den nya mest uppenbara förändringen nu, är att deltagarna kan bedriva delar av utbildningen själva och i sitt eget tempo, säger utbildningskoordinator Jenny Bokedal.

– Utbildningen ska vara lustfylld för att öka möjligheten till snabbare inlärning. Vi vill involvera och engagera deltagarna med självstudier, i de lärarledda tillfällen och det viktigaste, ge stöd i deras vardag med att utföra och lösa sina uppgifter i jobbet, säger SIS Utbildningsledare Malin Källbacka.

Det finns flera fördelar med den förändring som SIS implementerar den 6 april, fortsätter hon, och ger några exempel: 

  • Helt nyproducerade digitala moduler för självstudier som gör att deltagaren kan bedriva studierna i ett tempo som passar en själv och testa sina kunskaper vartefter, via små prov i slutet av varje avsnitt.
  • Utbildningsdeltagare får access till en portal som samlar allt utbildningsmaterial, videolänkar och kontakter till utbildningsledare på ett ställe. Materialet finns dessutom tillgängligt i tre månader efter fullgjord utbildning.
  • Vår nya pedagogik gör att deltagarna kommer bättre förberedda inför de lärarledda tillfällena, så att vi kan koncentrera dessa till att fokusera på praktisk tillämpning, övningar, dialog och användning av verktyg.

Den stora förändringen är att den nya inlärningspedagogiken, som vi kallar SIS-metoden, skapar en digital struktur för en lärresa där vi kan vara nära och följa utbildningsdeltagaren med dialog över tid. I din lärresa sätter du upp målbilder som ska stödja din professionella karriär, din personliga utveckling och bidra till din organisations affärsmål.

–  SIS vill med sin satsning visa att vi förstår hur viktigt det är att skapa ett intresse för lärandet och via beprövade pedagogiska inlärningsmetoder som t.ex. ”flippat lärande”, tester och egenreflektioner ge självförtroende vid utbildningstillfället så du kan bygga din kompetens tillsammans med experter och övriga deltagare, förklarar utbildningsledare Mikael Johansson.

– Hela utbildningsbranschen rör sig mot en digitalisering och jag tror att man ska se den här förändringen i det sammanhanget. Samtidigt kan man nog säga att coronapandemin skyndade på utvecklingen, säger Jenny Bokedal.

Här ovan kan du se ett exempel på hur en utbildning hos SIS kan se ut.

Välkommen till SIS Kompetenspartner
Från Kunskap till Kompetens




SIS Kompetenspartner

För frågor eller mer information kring SIS utbildningar, kontakta Fredrik Tamker:

Fredrik Tamker
fredrik.tamker@sis.se
07 003 99 35

SIS Kompetenspartner
Från Kunskap till Kompetens

Får du vårt nyhetsbrev?

Håll dig uppdaterad kring nyheter och information inom ditt verksamhetsområde.

Vi skräddarsyr nyhetsbrevet efter de områden du är intresserad av. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år.