Abonnemangsnyhet · 2020-05-18

Nyheter i sökfunktionen på sis.se

I början av året gick vi ut till våra abonnemangskunder med en förfrågan om förbättringsförslag för tjänsten SIS Abonnemang. Många av synpunkterna som framkom var gällande sökfunktionen. Vi sammanställde därför de mest önskade förbättringarna och har nu genomfört de flesta.

Uppdaterad grafisk design på söksidans träfflista
Vi skriver ut hela titeln på standarden i den komprimerade sökträffslistan. Mindre typsnitt och smalare design som möjliggör fler träffar på samma skärmbild.

Spara inställningar av ICS-koder i söket
När man använder sig av ICS-koder i söket kan man numera låsa dessa ICS-koder så att man söker med samma inställning till dess att du själv väljer att rensa sökningen.

Sökning på engelska
När du söker på engelska begrepp som ingår i den internationella titeln på en standard ges numera även träff på den svenska utgåvan av standarden.

Giltiga standarder som förslag
Autokompleten – det som fälls ner när du börjar skriva i sökfältet – visar endast giltiga standarder. Detta numera i enlighet med sökresultatssidan, som också bara visar standarder som är giltiga.

Förbättring av filter
Samtliga filter i sökmotorn fungerar nu som de ska.

Fler sökbegrepp
Det är möjligt att söka på fler än tre begrepp i sökmotorn.

Sökning på tillägg och korrigeringar
När du söker på tillägg och korrigeringar ger det träff på huvudstandarden, vilket är där du annars skulle hitta dem.

För dig som har fler än ett abonnemang

I och med tillgängliggörandet av ett antal kostnadsfria standarder att använda i samband med bekämpningen av covid-19, har en del användare numera fler än ett abonnemang. För att byta mellan abonnemang klickar du på pilen enligt bilden nedan. Dina andra tillgängliga abonnemang fälls då ned och du kan välja det som är aktuellt.

Växla SIS Abonnemang


Kostnadsfritt i 14 dagar

Arbetar du efter de senaste standarderna?

Prova SIS Abonnemang kostnadsfritt i 14 dagar.

Kostnadsfritt tillgängliga standarder i kampen mot covid-19

I en samlad global insats tillgängliggörs nu kostnadsfritt ett antal standarder som har relevans för bekämpningen av covid-19.