S.O.S med standarder
– smart och säkert med SIS!

Livesändning från studio i Stockholm

SIS digitala Maskinsäkerhetsdag 2020 – Tack för att du deltog!

Vilken fullspäckad och alldeles fantastisk digital dag vi hade tillsammans den 25 november – med proffsiga experter till talare, skickliga moderatorn Lydia Capolicchio och en taggad, aktiv och kunnig publik där frågorna strömmade in via chatten och ett helt nytt digitalt koncept.

Nya tider erbjuder nya möjligheter

Tänk att vi kunde förflytta oss från traditionen att ses i västra Sverige till att ses 125 personer online. Med automation, standarder och maskinsäkerhet fick vi lyssna till en bredd av talare under dagen.

Stefan Nilsson från Volvo om vikten att reducera antalet olyckor, samspelet mellan maskinen, människan och arbetsplatsen för att få en säker arbetsplats. Vidare till standardernas betydelse i oroliga tider och standardiseringsnytt av SIS Annika Palm med kollegor, ekonomisk analys av världsläget med SEB:s chefsstrateg Johan Javeus, revisionen av såväl EN ISO 13849-1 med ABB Jokab Safetys Anette Wester Odbratt som EN ISO 10218 med Åsa Fast Berglund, professor i smart automation vid Chalmers. Mikael Johannsson från Toyota om framtida logistikutmaningar, och Anders Östergren från Teknikföretagen om hur tekniken gör världen bättre.

Panelsamtalet där snillen spekulerade säkerhet gav kloka och intressanta reflektioner från det som lyfts upp under dagen, med Gustav Sand Kanstrup för Nollvisionen på Arbetsmiljöverket och Martin Brolin från Omron. Slutligen berättade robotexperten Nicholas Fernholm om sina erfarenheter som chef över robotar inom sjukvården.

Dagen lämnar oss på SIS att längta till framtiden med fler automatiserade och säkrare arbetsplatser tack vare standarder. Givetvis längtar vi också redan till nästa Maskinsäkerhetsdag. Tack alla ni som deltog och för ert engagemang!

Under resterande tid av hösten och under våren kan du gå flera lärorika utbildningar inom maskinsäkerhet. Allt från grundläggande utbildningar upp till expertnivå.

Till utbildningar inom maskinsäkerhet >>

Har du frågor om programmet eller idéer?

Kontakta SIS eventansvarig Heléne Jansdotter Lindholm!
helene.jansdotter.lindholm@sis.se