Handbok

Julhandboken - Ett urval av svenska folkets mest älskade julstandarder

Räds ej, trots att mycket annat är inställt så beräknas julfirandet anno 2020 ta sin början runt första advent för att nå sin kulmen den 24 december, och där de traditionsenliga tillbehören utökats med en och annan Zoom-klapp-utdelning. Till ditt stöd finns nu en reviderad upplaga av Julhandboken från SIS, ett ypperligt verktyg att ta stöd i när släktgnabbet når oanade höjder kring hur julfirandet egentligen borde gå till.

Köp

Pris: 110 SEK
standard ikon

Papper

Överraska med SIS Julhandbok  den perfekta julklappen till den som har allt. Boken, som läses med glimten i ögat, innehåller ett urval av svenska folkets mest älskade julstandarder enligt konstens alla regler med standardens nummer, innehåll och remiss. Köp den till din svärmor, granne eller julklappsleken – och hjälp samtidigt världens barn! Med din personal utspridd på diverse hemarbetsplatser är det här också ett gyllene tillfälle att samla dem igen. Ikapp med tindrande julgransljus bringas ordning i oredan som dyker upp lika pålitligt som granbarren i soffan kring påsk. Med Julhandboken gör du nytta på många nivåer, en av dem är att SIS skänker 15 kronor per såld bok till Plan International.

Helt i tiden har nya utgåvan av Julhandboken utökats med en standard för vårt kära julbord. Det har konstaterats att julbordet genom tiderna har blivit alltmer dignande av numera oräkneligt antal rätter. Kommittén fann detta nödvändigt för utredning och drog slutsatsen att här är en standard högst efterfrågad. Därmed har nu även julborden klassificerats och granskats undersåväl innehålls- som hållbarhetslupp. Standarden resulterade i ett utbyggbart system, som också innefattar hållbarhet och åtkomlighet i betydelsen maträtternas tuggbarhet efter givet antal dygn samt med hänsyn tagen till åtkomst, i form av svepareor och balansmån för de ätande.

Ett julkrispaket har även tagits fram inför årets julfirande, som än en gång beräknas slå de handlandes plånböcker med förlamning. Efter moget övervägande hur en standard kan få landet att gå vinnande ur striden och med julstjärnan i topp, har nu ett krispaket tagits fram. Här ska vi främst inte glömma den påminnelse vi får om att bortglömda julklappar kan glädja barnen på nytt. I en tid av återbruk kommer här tonåringars kärlek till trasiga kläder väl till pass, då ett plagg anses just vara ett plagg så länge det hänger på en skör tråd. Maten är en inte oviktig komponent i denna kompott, och därför tillåter standarden julgröt som lägsta nivå. Och håller sig nu julfirandet inalles på 1989 års nivå med ett maximalt översteg på 3% så ska vi allesammans kunna gå mot ljusare tider framåt våren.

Ytterligare två nyheter finnes i årets upplaga av Julhandboken; julsånger – där en klassificering hjälper framförarna att hålla sig rätt i notbladet och versfötterna – samt julklappsblanketten som må vara en efter fackliga påtryckningar administrativ gest för att underlätta jultomtens arbete, men inte desto mindre också en hjälp för nervsvaga personer som uppleva att julklappsutdelningen pågår än till påska, fastän vi andra vet att däremellan kommer fastan.

Så, var trygg i hur du kan rädda julen dubbelt upp. Köp Julhandboken och bidra samtidigt till något viktigt!

Vill du beställa flera? Hör av dig till kundservice@sis.se för beställning.

  • Pris vid köp av en handbok: 110 kr
  • 5-pack: 450 kr
  • 10-pack: 825 kr
  • 100-pack: 6600 kr

SIS skänker 15 kronor för varje sålt exemplar till Plan International.

SIS stödjer Plan International Sverige

Plan International Sverige är en barnrättsorganisation vars syfte är att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Plan International har globalt tusentals volontärer i 75 länder. SIS stödjer Plan International Sveriges arbete genom att skänka 15 kronor för varje sålt exemplar av Julhandboken till organisationen.

Läs mer om Plans arbete på deras hemsida, Plan International Sverige >>

Plan International logotyp


Köp

Handbok

Julhandboken - Ett urval av svenska folkets mest älskade julstandarder
Pris: 110 SEK
standard ikon

Papper

Produktinformation

Språk: Svenska

Artikelnummer: BCK-80024971

Beteckning: SIS HB 24/12

Utgåva: 26

Utgiven: 2020-10-12

Antal sidor: 50

Förlag: SIS