Handbok

Julhandboken

Du har väl inte missat din räddare i nöden – Julhandboken från SIS – årets julklapp för den som vill känna sig trygg i att julen firas efter alla konstens rätta regler. I Julhandboken finner du ett urval av svenska folkets mest älskade standarder.

Köp denna standard
Pris: 95 SEK
standard ikon

Papper

 

 

Överraska med SIS Julhandbok - den perfekta julklappen till den som har
allt. Den innehåller ett urval av svenska folkets mest älskade
julstandarder enligt konstens alla regler med standardens nummer,
innehåll och remiss, läses denna handbok med glimten i ögat. Köp den
till din personal, svärmor eller granne - och hjälp samtidigt världens
barn! SIS skänker 10 kronor för varje sålt exemplar till Plan
International.

Bon Joul – rädda julen dubbelt upp. Köp Julhandboken och bidra samtidigt till något viktigt!

Inga fler funderingar kring vilken som är granens rätta barrtäthet, vilken doft som gäller eller maxgränsen för barravfall per dygn. Då Norsk Juleinstitutt har utfört fallprover med pepparkakshus i sitt julstökiga testkök finns inte längre några tvivel inom den tidigare något spekulativa pepparkakshusmarknaden då oseriösa handlare velat sko sig på naiva människors, så kallade barns, husdrömmar. Julhandboken finns endast i en begränsad upplaga och för varje sålt exemplar skänker SIS 10 kronor till Plan International, en barnrättsorganisation med verksamhet i 75 länder.

När julen står för kylskåpsdörren är det bra att känna till vilka begränsningar som må finnas i denna allas vår överflödande högtid. Resultat från Svenska Julforskningsinstitutet visar på att det är skummet i julbrygden som är den verksamma substansen och den har därmed genomgått en klassificering varvid vi här kan ge ett smakprov på en av de fyra definitionerna:

Festskum - som endast må utskänkas till manlig tomte och då i samband med servering av minst en skinksmörgås.

Denna klassificering torde lugna oron i tomteleden hos de olika granskande organen även om oppositionen menar att en riktig tomte inte blir sämre av en skummande bägare. Då finns alternativet Lågskum att överväga.

Begrunda och läs mer om Julbrygden i Remiss Jul 1983.

Vidare har vi den sedan en tid införda standarden för julhälsning. Med ett utrop av Bon Joul gör du dig förstådd från minus 49 grader till plus 37, med kompletteringar för fonetisk variation. Viktigt att känna till är att tillämpningen av standarden är frivillig men är en stark rekommendation av använda för den som vill bära julens budskap vidare och sprida värme inifrån och ut, världen runt.

Till sist men inte rakast, de tusen juleljusen. I standarden SS XMAS 2001 avhandlas säkerhetsriskerna kring juleljusen som likt tornet i Pisa väljer att luta åt ena eller andra hållet. I de glöggångande rummens tid kan det vara bra att känna till den extrautrustning i form av automatisk ljussläckare, som likt en övermätt julbordsbesökare sjunker ner och omfamnar ljuset ända in i mörkret.

 

Vill du beställa flera? Hör av dig till kundservice@sis.se för beställning.

Pris vid köp av en handbok: 95 kr
5-pack: 425 kr
10-pack: 750 kr
100-pack: 6000 kr

 

SIS stödjer Plan International Sverige

Plan International Sverige är en barnrättsorganisation vars syfte är att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Plan International har globalt tusentals volontärer i 75 länder. SIS stödjer Plan International Sveriges arbete genom att skänka 10 kronor för varje sålt exemplar av Julhandboken till organisationen.

Plan internationals logotyp i vitt på blå bakgrund


Produktinformation

Språk: Svenska

Författare: SIS

Artikelnummer: BCK-80017689

Beteckning: SIS HB 25/12

Utgåva: 25

Utgiven: 2019-10-23

Antal sidor: 48

Förlag: SIS

Relaterat