Handbok

Julhandboken 2023 – Ett urval av svenska folkets mest älskade julstandarder

Samma visa varje jul. Inte bara när "All I Want for Christmas" spelas på repeat, utan också när skilda uppfattningar om pralinasken lägger sordin på stämningen i många familjer. Nu har SIS populära julhandbok kompletterats med en ny chokladdränkt standard som ändrar på det. En gång för alla reder den ut ett flertal viktiga frågor, som när det är ok att ta från det undre lagret.

Köp

Pris: 140 SEK
standard ikon

Papper

Julhandboken som Svenska institutet för standarder ger ut är en uppskattad klassiker som har kvalitetssäkrat julfirandet ända sedan 60-talet. Boken innehåller ett urval julstandarder, allt från julsånger, till specifikationer för hur en fallprovning av pepparkakshus ska gå till, till julstädning. Standarderna är framtagna enligt konstens alla regler av Sveriges främsta standardiseringsexperter. Med standardnummer, remiss och humor kvalitetssäkrar de ditt firande och optimerar förutsättningarna för en riktigt god jul!

Ny julstandard!

Chokladask – Metod för förtäring av chokladpraliner

Till årets upplaga har julkommittén förstärkts av experter från KTH, Uppsala och Stockholms universitet. Deras förslag till standarden Chokladask – Metod för förtäring av chokladpraliner gick på remiss till Chalmers och Linköpings universitet, innan den slutligen fastställdes.

Liksom andra standarder löser chokladaskvarianten flera gemensamma och återkommande problem, som hur många praliner det är tillåtet att ta åt gången eller hur man bäst säkerställer att också de minst önskvärda sorterna äts upp. Under standardiseringsprocessens gång sneglade kommittén på den Danska Standardiseringens Styrelses förslag för förtäring av choklad, men det föll på att de inte förstod förslaget i sin helhet.

I enlighet med ISO:s The London Declaration, finns krav på att alla nya och reviderade standarder ska leva upp till Parisavtalet. Chokladaskstandarden föranledde inget undantag och därför har den kompletterats med hållbara riktlinjer för hur man begränsar matsvinnet och återanvänder förpackningen. Hur stämningen påverkas av att svärmor får en isbit i formen av gräddnougat lagd i sitt glas, återstår för alla som använder standarden att upptäcka.

Nu finns julhandboken äntligen i vår webbshop

Optimera firandet med stöd av Sveriges standardiseringselit, beställ julhandboken. Julhandboken är den perfekta julklappen till den som har allt. Överraska din personal, kunder, kollegor, svärmor eller granne.

Begränsad upplaga, så beställ idag!

Vill du beställa fler än en?
Kontakta kundservice@sis.se för att ta del av våra paketpriser.

5-pack: 600 kronor
10-pack:
1100 kronor
50-pack:
5000 kronor

Vill du beställa julhandboken privat till din hemadress?

Hör av dig till oss på kundservice@sis.se med dina leveransuppgifter så ordnar vi din beställning omgående.


Köp

Handbok

Julhandboken 2023 – Ett urval av svenska folkets mest älskade julstandarder
Pris: 140 SEK
standard ikon

Papper

Produktinformation

Språk: Svenska

Författare: SIS

Artikelnummer: BCK-80045912

Beteckning: SIS HB 24/12

Utgåva: 28

Utgiven: 2023-10-17

Antal sidor: 52

Förlag: Svenska institutet för standarder